חיטוב זרועות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חיטוב זרועות
    לירן
    14/03/2010

אני בחורה די רזה, אך הזרוע האחורית שלי 'מדלדלת' (מלח-פלפל...).
    האם קיימת אפשרות שהשומן הזה לא ירד גם אם אני אוריד את הכמה ק"ג המיותרים ואעשה תרגילי חיטוב?

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חיטוב זרועות

הוספת תגובה

• ללירן

ד''ר איתי זיו
    16/03/2010

לא ציינת את גילך אך אחדד מספר נקודות חשובות:
    1. ייתכן שאחוזי השומן בגופך למרות היותך רזה לדברייך הנם מעל הממוצע (29%-23% - בתלות בגיל). אזי סביר שתבחיני בריכוז שומן באזור החלק האחורי של המרפק.
    2. מצי שתבדקי אחוזי שומן. ניתן לבצע בדיקה פשוטה זו אצל דיאטנית קלינית או אצל פיזיולוג מאמץ וכן במרבית מועדוני הכושר.
    3. צורת פיזור השומן בגוף הנו דבר גנטי, כך שלאישה אחת יותר ריכוז שומן באזור המותניים ולאחרת באזור הירכיים או הידיים.
    4. על מנת 'לטפל' בעניין מציע לבצע פעילות אירובית 5-4 פעמים בשבוע, 40 דקות בממוצע בכל פעם. יש לבצע פעילות זו באופן הדרגתי במידה ואינך מאומנת.
    5. לבצע אימוני התנגדות בחדר הכושר 3 פעמים בשבוע בהם תבצעי תרגילים לרגליים, גב, חזה, בטן וזוקפי גו. עדיף תרגילים מורכבים (רב מפרקיים)- יש להתייעץ עם המדריך. מספר החזרות 15-8 בממוצע.
    6. תזונה - חשוב להקפיד על תפריט מאוזן. ייתכן שמקלך תקין אך מידת אחוזי השומן בגופך גבוהה מהמומלץ. הדבר אפשרי בעת שכמותהשומן במזון גבוהה מדי בתפריט היומי.
    7. השומן אמור לפחות במידה ותבצעי את האמור לעיל וחשוב לעקוב על מידת התקדמותך. בכל מקרה אימוני כוח ואימונים אירוביים ישפיעו לחיוב על האסתטיקה של האזור המדובר.
    בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו