ריצה וכאבי ברכיים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ריצה וכאבי ברכיים
    עידו
    15/03/2010

שלום !
    אני בארבעת החודשים האחרונים התחלתי לרוץ (לפני כן הייתי הייתי מסכם פעילות אירובית בהליכה מהירה).
    מאותה תקופה החלו לי כאבי ברכיים.
    לאחר יום-יומיים של מנוחה הכאבים פוחתים ונעשים שוליים.
    דבר שגורם לי להסיק שאולי אני לא מבצע פעולה נכונה.
    קראתי כתבות בנושא באתר זה ומצאתי טיפים רבים אך לא נתקלתי בטיפים באיזה אופן מומלץ לרוץ על השטחים השונים (חול, אספלט, במכון כושר...)
    בנוסף, האם במצבים השונים יש "לנחות" עם כף הרגל באופן שונה?
    בתודה מראש!

עידו.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ריצה וכאבי ברכיים

הוספת תגובה

• לגבי ריצה וכאבי ברכיים

ד''ר איתי זיו
    16/03/2010

הערות והארות....
    1. לא ציינת משקל גופך. במידה והנך במשקל ממוצע של 15 ק"ג ויותר מהמומלץ הרי שהעומס על מפרקי הגפיים התחתונים גבוה במיוחד. במידה והנך בעל משקל ממוצע פחות או יותר יכולות להיות מספר סיבות כגון: נעליים לא מתאימות לריצה, תדירות החלפת הנעליים נמוכה מדי 0יש להחליף נעלי ריצה או הליכה כל 800 ק"מ בממוצע), סגנון ההליכה/ריצה אינם מדויקים, הנך סובל מבעיה רפואית שבגינה הנך סובל מכאבים ועוד.
    2. הדריכה בהליכה ובריצה בקווים כלליים הנה דריכה מהעקב של כך הרגל לכיוון כרית כף הרגל. תנועה אחרת במקרה זה הנה לא מדוייקת - מש שעשוי לגרום לבעיות מסוגים שונים.
    3. במשטיחים קשים העומס המופעל על מפרקי הגפיים התחתונים ועל עמוד השדרה גבוה לעומת משטחים רכים כמו כורכר או דשא. משטחים רכים אלה עדיפים.
    4. הליכה בחול ים אינה מומלצת במידה והחול הנו בשיפוע מכיוון שאז כף הרגל נמצאת במנח איברציה או אינברציה (סיבוב פנימה או החוצה של כף הרגל) והעומס על מפרקי הגפיים התחתונות ועמוד השדרה - עולה.
    5. לגבי ההבדלים במשטחים וסגנון הליכה עקרונית לא צריך להיות הבדל . ישנם הבדלים באופן ביצוע ריצה בקצבים מהירים לעומת איטיים!
    6. ראה אם העלייה בעומסים הנה הדרגתית. עלייה לא הדרגתית בעומסים גם היא תורמת להופעת כאבים.
    בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה!

עידו
    16/03/2010

חג שמח!
    והמשך שבוע נעים :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו