מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לד"ר איתי זיו- דעתך בנוגע לאימוןשלי18/03/2010
איתי שלום רב!
אני בת 21, ומתאמנת בחדר כושר באופן קבוע כבר 5 שנים- 4 פעמים בשבוע אימוני כח+ 40 דקות אימון אירובי (סטפר/ריצה), וגם 2 אימוני יוגה בשבוע. שאלתי אליך היא כזו- אני אישית מאוד מרוצה מאימוני כוח שלי (שניתנו לי ע"י מאמן מוסמך) וגם רוצה תוצאות- גופי התחטב והתחזק מאוד, אך אנשים רבים במכון מעירים לי לפעמים שאני מרימה משקלים גבוהים מדי, ושהתרגילים שאני מבצעת מסוכנים וכדאי לי להיזהר וזה פוגע בהנאה שלי בזמן האימונים כי בסך הכל אנ מאוד אוהבת ספורט ורוצה לעשות את בשביל הבריאות שלי ולא להיפך, ולכן רציתי שתתן את חוודת דעתך על תוכנית האימון שלי, שכולל 2 וחצי אימונים פלג גוף עליון, 1 וחצי אימונים רגליים, בכל תרגיל- 3 סטים X10-12חזרות.
A-רגליים וישבן: סקווט עם מוט חופשי, מכרעים עם SMIT, לחיצת רגליים, דד ליפט עם מוט חופשי, פשטית ירך עם פולי תחתון, מקרבי ירך במכונה, סקווט עם משקוליות, מכרעים עם פולי תחתון, פשיטת ברכיים במכונה יעודית.
B-גב וכופפי מרפק: חתירה בTBAR צר, חתירה עם משקולית יד בהטיית גו, משיכת פולי עליון לחזה צר, חתירה בישיבה עם פולי, PULLOVER עם משוקל יד, כפיפת מרפקים בעמידה מוט, כפיפת מרפקים בישיבה משקוליות יד, כפיפת מרפקים בעמידה פולי תחותון,
C- רגליים וכתפיים: סקווט עם SMIT' מכרעים עם מוט חופשי, לחיצת רגליים צר, מכרעים עם משקוליות יד, כפיפת ברכיים בשכיבה עם מכונה, לחיצת כתפיים SMIT, לחיצתכתפיים משקוליות יד, חתירה בעמידה פולי תחותון.
D- חזה ופושטי מרפק- לחיצת חזה בשכיבה מוט חופשי, לחיצת חזה בשיפוע 45 SMIT, פרפר עם משקוליות, לחיצת חזה מכונה ייעודית, פרפר מכונה ייעודית, לחיצה צרפתית עם מוט W, פשיטת מרפקים עם משקולת בישיבה, פשיטת מרפקים עם פולי עליון.
בסוףאימונים A C, אני מבצעת תרגיל פשיטת גב בכסא רומי, ובסוף אימונים B D אני מבצעת תרגיליבטן. המשקלים שאני מרימה בתרגילי רגליים הם די גבוהים- 130 ק"ג בלחיצת רגליים, וכ45 ק"ג בסקווט (משקלל כולל המוט), ובדד ליפט אפילו 45-50 ק"ג. אני מבצעת את התרגילים לאט ונכון, אבל עדיין, האם אלו משקלים גבוהים מדי? מה דעתך על האימון? לאחר אימון כח כזה אני מבצעת עוד 45 דקות ריצה אינטרוולים (כ10 ק"מ), או סטפר- מאומץ, האם זה יותר מדי? אני רוצה לציין שאני מקפידה מאוד על התזונה וכמות מספקת של חלבונים ופחמימות, אשמח לשמוע את דעתך הכללית, תודה רבה!!! דנית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדנית
ד''ר איתי זיו19/03/2010האמת... איני זוכר מתי ראיתי תוכנית של בחורה שמתאמנת כך. זה די נדיר במחוזותינו. ראשית שתי מילים: כל הכבוד. להלן הערותי:
1. מה מטרתך באימון? במינונים שציינת את בכיוון של פיתוח גוף תחרותי. האומנם לשם את מעוניינת להגיע?
2. מספר החזרות באימון- חשוב שיהיה מגןן ככל שניתן.
3. מספר הסטים - את יכולה להסתפק ב- 27-24 בכל אימון.
4. במידה והנך מעוניינת בהעלאת טונוס שריר או מסת שריר אימוני אינטרוולים אחרי אימון כוח כפי שציינת פחות מתאים. עדיף אימון אירובי קל יחסית. את האימון אינטרוולים בצעי ביום אחר או בערב/בוקר - לא בסמוך לאימון הכוח.
5. משקלים גבוהים מדי? למה? העומס הנו בקורלציה למספר החזרות. במידה והנך מסוגלת לבצע 15-8 במשקל גבוה - אין בעיה בכך.
6. מה עם זמני מנוחה - חשוב להקפיד על כך. בממוצע 90-30 שניות. תלוי במספר החזרות. שמספר החזרות מעל 10 זמני המנוחה הנם 60 שניות-30 שניות וכשמספר החזרות הנו 10 ומטה זמני המנוחה הנם 90 שניות בממוצע.
7. במידה ומטרתך הנה חיזוק כללי ושיפור האסתטיקה הכללית ניתן אף לפסוח על קבוצות שרירים מסוימות כגון ידיים ולהפעילן בתרגילים מורכבים אחרים של הגב, החזה והכתפיים.
8. לסיכום, נראה לי שבהיבט של אימוני כוח את עושה אולי יותר מדי מבחינת הסטים, התרגילים וכדומה לפיכך חשוב לדעת מהי מטרת האימון ולפי זה לבנות התוכנית.
אשמח לפרטים ולענות שוב.
בהצלחה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה- להלן מידע נוסף
שלי20/03/2010היי איתי תודה רבה על תשובתך!
מטרתי היא בכלל לא פיתוח גוף תחרותי, אני לא מעוניינת בזה בכלל! המטרה הראשונה שלי היא גוף בריא וחזק, ולאחר מכן מבחינה אסטית- העלאת טונוס השירי ומיצוק הגוף (אני פחות מוטרדת מהאחוזי שומן כי תמיד הייתי מאוד רזה ופעילה כך שהורדת שומן זה לא מטרתי העיקרית).
אני אכן מקפידה על זמני המנוחות בין הסטים והאימון כח לוקח לי בדרך כלל כ50 דקות.
את אימוני הריצה אני מבצעת לאחר אימון פלג גוף עליון- ואת אימוני הסטפר לאחר אימון רגליים.
אני אוהבת לעשות אימני אירובים מאומצים כי אני רוצה לשמור על כושר גופני גבוה, אך אני אשמע לעצתך ואנסה למצוא להם זמן אחר בשבוע.
אך באופו כללי- פרט לעובדה שמס' הסטים באימון גבוה מדי, האם החלוקה של שרירי הגוף טובה? אפשר להמשיך להתאמן באופן זה או שלבקש ממדריך אחר תוכנית חדשה לגמרי?והאם תרגילי הדד ליפט/ סקווט עם מוט חופשי/חתירות עם מוט חופשי מתאימים למתאמנת כמוני? גופי יחסית קטן (1.60 משקל 49 ק"ג) והרבה אנשים העירו לי שאני מעמיסה יותר מדי על המפרקים שלי. מצד אחד אני לא רוצה להזיק לעצמי אבל מצד שני אני כן רוצה לשמור על מסת השריר שהשגתי, אם אני אפחית קצת את מס' הסטים ואעבור לתרגילים קצת פחות קשים (כמו סקווט עם משקוליות עם כדור פיטבו ולא עם מוט חופשי) וקצת אוריד משקלים עדיין אוכל לשמור על מסת שריר?
שאלה נוספת לי אליך, לא קשורה אליי אישית- שמעתי ממס' אנשים כי טענו שאימון כח בחדר כושר רק מנפח את השרירים אך לא באמת מחזק את השרירים,האם יש בכל אמת? האם יכול להיות שהשרירי רגלייםו ידיים שלי שאני רואה הם רק ויזואלית אבל באמת אני חלשה?
ובנוסף שמעתי כי כל תרגלי הרגליים במכונות כגון כפיפות/פשיטות ברכיים רק שוחקות את המפרק ועדיף לוותר עליהם, מה דעתך על כך?
תודה רבה, אשמח לשמוע ממך שוב!
דנית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי איתי אשמח שוב לתשובה תודה!!!
שלי21/03/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדנית - תשובה נוספת..
ד''ר איתי זיו23/03/2010מציע:
1. להתאמן 4 פעמים בשבוע בתוכנית אימונים מפוצלת. מטרות האימון שציינת בהחלט ניתן להשיג באופן שאת מתאמנת. במקרה זה פיצול הגוף עשוי להיות רגליים , גב ובטן באימון אחד ובאימון השני - חזה, כתפיים, וזוקפי גו באימון השני. אינך חייבת לבצע אימונים ספציפיים לחיזוק שרירי הזרועות וניתן לחזקן יחסית גם באימונים לשרירי החזה, הגב והכתפיים.
2. כמו תרגילי רגליים שהנך מבצעת (והם מצוינים מבחינות רבות) מציע שגם לשרירי הגב, החזה והכתפיים תבצעי תרגילים מורכבים (רב מפרקיים).
3. סה"כ מספר הסטים ממוצע - 27-24 . ניתן לעיתים גם יותר במידה ומבצעים טכניקות אימון כמו סופר סט, סט מורכב וכדומה.
4. במידה ואת מרגישה טוב, אינך נפצעת הכיוון הנו חיובי. את מתאמנת ברמה גבוהה וטוב שכך ואין מה לחשוש משחיקת מפרקים ושאר צרות ....
5. לגבי שאלתך אודות חיזוק שרירים - הדבר תלוי רבות במספר החזרות המבוצעות באימון. לדוגמה- במידה ומתאמן פלוני מבצע אימונים בטווח חזרות של 15-12 חזרות הרי ישנה תרומה למסת השריר אך ההשפעה על הכוח - קטנה יחסית. כך שיש לבצע אימונים עצימים יותר עם מספר חזרות מועט ומשקל גבוה. ברם, ניתן גם להעלות מסת שריר ובמקביל שהשרירים יהיו חזקים מאוד. הכול תלוי בסוג האימון. 6. לגבי מכונות המיועדות לכפיפות/פשיטות ברכיים לא ממש ידוע לי על שחיקת מבנים שונים (כגון סחוס ועוד), אך יכול לומר שבעיקרון האימון במכונות ייעודיות מפעיל את המפרקים תמיד באותה זווית פעולה, ללא שינוי במפרק והדבר גורם לעומס רב על המפרקים כשמתאמנים כך למש זמן. אי לכך, מומלץ תמיד לשלב גם משקולות חופשיות ולא לבצע את האימון רק עם מכונות ייעודיות. בהקשר לכך האימונים שהנך מבצעת לשרירי הרגליים עדיפים מכול מכונה ממוצעת.
6. לגבי ביצוע תרגילים על בוסו, פיטבול וכדומה- השאלה הנה מהי מטרת האימון. במקרים אלה המעורבות של השרירים המייצבים גוברת ויהיה עלייך להפחית עומס - ישפיע על הירידה במסת השריר.
בהצלחה רבה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיתי תודה רבה!!
שלי24/03/2010תודה רבה על תשובתך, מעריכה זאת מאוד!
שבוע נעים וחג שמח =]* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)