מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שריפת קלוריותורד21/03/2010
שלום, אני בת 15 גובה 1.61 משקל 47.5
רציתי לדעת כמה קלוריות אני שורפת בריצה במדרגות, אני רצה 6 קומות (כל קומה זה 20 מדרגות) ואז יורדת את הכל וחוזר חלילה. אני רצה בכל פעם 4 סטים של עליה בריצה ואז ירידה.
האם זה אימון טוב? וכמה קלוריות אני שורפת בערך בכל האימון? ניסיתי למצוא במחשבונים באינטרנט אבל לא הצלחתי..
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לורד
ד''ר איתי זיו21/03/2010מציע שתבדקי את הדופק בעת ביצוע המאמץ וכן את הזמן הכולל של העלייה ואח"כ הירידה. באמצעות כך ניתן לכמת את מספר הקלוריות שנעשה בהן שימוש.
מדוע הנך מבצעת רק אימוני מדרגות? העומס על מפרק הברך גבוה במיוחד ולא הייתי ממליץ לבצע זאת מדי יום. כמו כן הדופק גבוה ולכן ממליץ לך גם בשל כך לבצע אימונים אלה בתדירות של 2 פעמים בשבוע בממוצע.
אשמח לתשובה,
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
ורד21/03/2010לא ידעתי שזה עושה נזקים, הבעיה היא שזה הכי נוח לי כי זה בתוך הבניין.. כל אבעת הסטים לוקחים לי ביחד כ10 דקות.. אשמח מאוד לקבל הערכה של שריפת הקלוריות..
אני רוצה למצוא אימון שכל לבצע ושיהיה נגיש לי.. אם יש לך רעיונות, אשמח מאוד לשמוע אותם!
במשך השבועיים האחרונים הקפדתי על הריצה במדרגות באופן יום יומי.. האם נגרם נזק? האם להפסיק?
ושוב, תדה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמאוד חשוב לי לקבל הערכה.. תודה!
ורד24/03/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלורד - תשובה נוספת
ד''ר איתי זיו25/03/20101. יפה שאת מבצעת אימוני מדרגות שנחשבים לאימונים קשים במיוחד שגורמים להעלאת דופק משמעותית וכן משפיעים לחיוב על מסת הגוף הרזה (שרירים, עצמות ועוד). אך חשוב לזכור ש- 10 דקות בהיבט הבריאותי אינם מספיקים במקרה זה. מציע לשלב אימונים אירוביים בחוץ: ריצה קלה, הליכה , רכיבה על אופניים, שחייה, שיעורי מחול אירובי מסוגים שונים ועוד .
2. הירידה במדרגות הנה בעייתית יותר מבחינת העומס על הברכיים ולכן יש לבצע תנועה זו לא באופן מתפרץ - מהיר.
3. הערכה של הוצאה קלורית - מציע שתפני לפורום של תזונת ספורט. מאמין שיודעים בוודאות את התשובה.
4. נזק לא אמור להיגרם מפעילות זו אלא אם כן את חשה בכאבים במהלך הפעילות. חשוב להצטייד בנעליים מתאימות עם בולמי זעזועים המתאימות לסוג פעילות זה.
5. סך האימון האירובי נסי לבצע 4-3 פעמים בשבוע 30 דקות לפחות. אם העצימות גבוהה ממש ניתן גם פחות בהתאמה.
לא הייתי ממליץ כמובן לבצע היקף כזה באימוני מדרגות... ברם אימון מדרגות בהיקף זה מתאים בעיקר לספורטאים מאומנים.
בהצלחה רבה,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)