הגברת מסת שריר בגפיים ובירכיים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הגברת מסת שריר בגפיים ובירכיים
    שיר
    25/03/2010

שלום קוראים לי שיר ואני בת 16 אני מתאמנת 3 פעמים בשבוע באירובי מדרגה על מנת להרזות ולחטב את גופי ובמקביל אני שומרת על תזונה נכונה אני יורדת במשקל אבל בצורה מעטה ומה שמאכזב אותי שהרגליים שלי הופכות לשריריות אבל לא מחוטבות כלומר שריר עם שומן וזה לא יפה מה אני אמורה לעשות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• לשיר

ד''ר איתי זיו
    25/03/2010

הערותי הן כדלהלן:
    1. גנטית - לכל אחד הגוף מגיב אחרת לאימון או לאי אימון. למשל, מתאמנת אחת ייתכן ותעלה במקצת מסת וטונוס שריר גבוהים ברגליים עקב אימוני מדרגה ואילו מתאמנת אחרת ההשפעה תהיה פחותה. הדבר תלוי במשתנים רבים כגון: מידת הורמון הגברי טסטוסטרון, היחס בין סיבים לבנים אנאירוביים לבין סיבים אדומים אירוביים וכדומה.
    2. מה שחוב במיוחד הנה מידת אחוזי השומן בגופף. במידה ואחוז השומן הנו מעל הממוצע (30% ) הרי שהחיטוב המצופה לא ממש מתרחש מכיוון ששכבת שומן נמצאת מעל מסת השריר שלא נראה כלל לעין. לפיכך, מציע שתבצעי מדידית אחרוזי שומן אצל איש מקצוע - מאמן כושר, פיזיולוג מאמץ, דיאטן קליני וכדומה על מנת לדעת.
    3. במידה ואחוזי השומן בגופך עדיין גבוהים יש להמתין בסבלנות על מנת שבתהליך הירידיה במשקל בו את נמצאת בתקופה זו יופחת השומן התת עורי וניתן יהיה ל'חטב' הגוף כולו. חיטוב אגב, אינו מושג מדעי והכוונה הנה הפחתת אחוז השומן והעלאת מסת וטונוס שריר
    4. לגבי העלאת מסת שריר ברגליים - אימוני מדרגה ישפיעו על המסה השרירית באופן משמעותי יותר לעומת אימוני אירובי אחרים בסטודיו. כך שהנך אולי יכולה לגוון בין האימונים במידה והנך חשה שאימוני מדרגה מניבים תוצאות לא רצויות מבחינתך.
    5. העלאת מסת גוף שריר במידה מסויימת חשובה לשני המינים - כן גם לנשים. אני סבור מעל לכל ספק שעלייך להמשיך באימונים בקביעות, לבדוק את הרכב הגוף ולהינות מהיתרונות הרבים שבביצוע אימונים אלה על בסיס קבוע (לרבות התרומה בהעלאת חילוף החומרים הבסיסי).

בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לד"ר איתי

שיר
    25/03/2010

תודה רבה עזרת לי מאוד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו