מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כושר בבוקר, מהירות, וכושר משחקאריאל28/03/2010
שלום, אני שחקן כדורגל בן 19 ואני מקפיד כל בוקר לרוץ לפני הבסיס.
1.
הריצה שלי היא לא ריצה פשוטה אלא ריצת כושר רצינית, משולבת באימון מהירות ולפעמים גם כדור.
אני לא אוכל לפני הריצה שכן אני מתעורר ממש מוקדם ואפילו אין תיאבון בשעות האלה. האם זה פוגע בי?
2.
האם יש לכם איזה שהם תרגילים לשיפור מהירות וכושר משחק, אני מקפיד לעשות ריצה של 15-45,20-40 וכן הלאה לפי דקה, ז"א 15 שניות מהיר 45 קל, עד שזה מגיע לדקה שלמה מהר. לגבי שיפור המהירות אני רץ עם משקולות על הרגליים.
3.
האם זה טוב להתאמן בחדר כושר עם משקולות על הרגליים, או שמא זה רק יכביד והכי טוב להיצמד לתרגילים "הטבעיים".* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאריאל
ד''ר איתי זיו30/03/2010מציע:
1. לא לרוץ עם משקולות בכפות הרגליים - לא מומלץ כלל ועיקר. גורם למנח לא מדויק של כף הרגל בקרקע והעלאת הפוטנציאל לבעיות מסוגים שונים.
2. לפני אימון בבוקר כדאי מאוד לאכול משהו קל ולשתות. פרי יבש, חצי חטיף אנרגיה וכדומה ולא לבצע אימון על בטן ריקה. הצעה מדוייקת יותר כדאי שתשאל גם בפורום של תזונת הספורט.
3. סוגי האימונים שהנך עושה עשויים להיות טובים אך לא ברורה מהי בעצם מטרתך? האם לשפר מהירות בכלל, כוח מתפרץ, זריזות וכדומה. כמו כן חשוב לדעת באיזה תקופה הנך נמצא בעונה. בכל תקופה יש הנחיות אחרות. מציע שתפנה למאמן הכושר באגודה על מנת שיכין לך תוכנית מסןדרת לשיפור היכולת הגופנית הכה חשובה במשחק הכדורגל.
4. באימונים שהנך מבצע - אימוני מהירות חשובה תשומת הלב לדופק בו מתבצעת הפעילות. לפי זה מקטלגים את סוג במאמץ - אירובי , אנאירובי, אימון משולב, שימוש בשיטות אימון שונות וכדומה.
5. אם מדובר באימונים עצימים וממושכים חשוב לדעת שלא ממומלץ לבצעם מדי יום ויש לתכנן את ימי הפעילות בהתאמה לפי העומס המופעל.
מציע שתבדוק את מידת התקדמותך אחת למספר שבועות פר מאמצים ספציפיים על מנת לבדוק שהנך מתאמן באופן אפקטיבי.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)