מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כאב גבמשה28/03/2010
היי
אני בן 36 שוקל 68 1.70
מתאמן כשנה בחדר כושר + בריכה כ 3 עד 4 פעמים בשבוע
לפני חודשים התחילו לי כאבים בגב התחתון ממש בחיבור
התייעצתי עם אורטופד ששלח אותי לצילום רנטגן - הכל תיקן ואין לא בלט ולא פריצת דיסק
הוא טען שהשרירים לוחצים על עמוד השידרה והפיתרון הוא מנוחה
טוב אז לאחר חודש וחצי של השבתה כמובן שלא היה שינוי דרסטי ( דרך אגב זה לא כאבים חזקים פשוט אני מרגיש את הגב ומפחד שלא יהיה יותר גרוע )
מרחתי גם וולטרן ג'ל ועד סוג של משחה וגם שבוע של כדורים נגד דלקת ושום דבר לא עזר
אז החלטתי לחזור להתאמן עם הכאבים ן בעוצמה חלשה יותר
מה המלצתכם האם יש תרגילים שאפשר לבצע שיעלימו את הכאב בהדרגה או להפסיק להתאמן
????---------:(* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למשה
ד''ר איתי זיו30/03/2010מציע:
1. לא להפסיק להתאמן - אלא להיפך להתאמן על בסיס קבוע ולא להפסיק!
2. יש להתאים את סוג האימונים והתרגילים שהנך מבצע לבעיה שהנך סובל ממנה. במידה ומדובר ברגישות באזור הגב התחתון עשויים להיות לכך מספר גורמים. ייתכן מאוד שהדבר קורה בשל שרירים מקוצרים, חוסר איזון בין שרירי הבטן לגב ועוד.
3. מציע להתייעץ עם מומחה בתחום, או בפורום של רפואת ספורט. כמו כן אני יכול להמליץ לך לפנות טלפונית לפיליפ גלפרט , קולגה שלי שישמח לתת לך כמה עצות גם בטלפון_ 0522397575. זו ממש המומחיות שלו.
4. לגבי השחייה - לא ציינת איזה סגנו הנך שוחה. שחיית חזה הנה יוצרת עומס רב יותר על עמוד השדרה והברכיים לעומת שחיית חתירה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)