אבקות חלבון ומסת שריר

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אבקות חלבון ומסת שריר
    אלעד
    29/03/2010

בתקופה האחרונה ירדתי במשקל בצורה די יפה, 7 קילו בנוסף להעלאה במסת שריר, אחוז השומן שלי בגוף אינו נמוך אך הוא בהחלט לא גבוה מעל האחוז התקין(1.86, שוקל 83 קילו, מבנה גוף בינוני-רחב)

אני שואף להוריד עוד 2-3 קילו ואז אני רוצה להתחיל לראות תוצאות בעליה של מסת שריר

רציתי לדעת האם ניתן בצורה אפקטיבית להימנע מצריכת אבקות חלבון למיניהן ובו זמנית לספק לגוף את מה שהוא צריך?
    אני מקפיד אחרי כל אימון לאכול כ30 גרם חלבון ביחד עם ירקות, אבל המדריך בחדר כושר טוען שהאבקה נספגת בצורה אפקטיבית יותר ומתפרקת הרבה יותר מהר.

בנוסף,
    כיום אני מבצע 3 אימונים קבועים של 55 דקות כוח ולאחר מכן חצי שעה ריצה על 90% דופק, האם כדאי להפסיק עם הריצה כדי לעלות במסת שריר?

תודה מראש וברכת פסח כשר ושמח
    אלעד

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אבקות חלבון ומסת שריר

הוספת תגובה

• לאלעד

ד''ר איתי זיו
    30/03/2010

להלן הערותי...
    1. ירידה במסה השומנית ובמקביל עלייה במסה השרירית כמעט וולא אפשרית. שכיח יותר שמפחיתים גם במשקל וגם במסת השריר במקביל במידה מסויימת.
    2. 30 גרם חלבון - הרבה מדי. למיטב ידיעתי אין שום מקור/מחקר שמצא שזו הכמות שהגוף מסוגל לספוג. מדובר על כמות קטנה יותר. מציע שתתיעץ בפורום של תזונת ספורט.
    3. פעילות אירובית בדופק של 90% אינה מומלצת כשמטרת האימון הנה היפרטרופיה. מציע שתבצע פעילות אירובית בדופק נמוך יותר של 70-65% מדופק מירבי בממוצע.
    4. 90% מדופק מירבי , מדובר באימון עצים אנאירובי כך שכנראה הדופק לא מדויק במקרה שלך . לא ניתן לבצע אימון אירובי בדופק אלא זמנים קצרים במיוחד.
    5. לגבי אבקות חלבון - אני לא מכיר שום מקור שיעיד שאבקות חלבון יעילות יותר מאוכל. גם במקרה זה ממליץ לפנות לפורום תזונת ספורט. במקרים רבים המדריכים הממליצים (כמו בחלק מרשתות הכושר השונות) גם מאמנים בצריכת אבקות חלבון מכיוון שיש שכר יפה בכל מכירה...
    בהצלחה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו