ריצה ורגישות בברכיים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ריצה ורגישות בברכיים
    אלמונית
    29/03/2010

הי,
    לפני כ6 שנים היו לי שברי מאמץ (מתחת לברכיים), כנראה עקב פעילות אינטנסיבית של קיקבוקסינג.
    מאז אני עןשה ספינינג (וגם מדריכה), ובנוסף - עבודה בחדר כושר בשילוב מכשיר אליפטי.
    עדיין קיימת רגישות כלשהי באיזור הברכיים, במיוחד בעונות מעבר או בתקופות יותר עמוסות.
    אני רוצה לגוון את העבודה האירובית. האם אני יכולה לרוץ על המסילה בחדר כושר? אמרו לי
    שעדיף לא לרוץ בגלל הרגישות שעדיין קיימת...
    תודה רבה וחג שמח!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ריצה ורגישות בברכיים

הוספת תגובה

• ל- XX

ד''ר איתי זיו
    30/03/2010

מציע:
    1. לבצע פעילות גופנית אירובית ואנאירובית על בסיס קבוע! לא לבצע את הפעילות אם את חשה בכאבים כלשהם.
    2. לבצע תרגילי כוח פונקציונליים על בסיס קבוע - תרגילי כוח על בוסו, פיתה וכדומה. לדוגמה - לחיצת רגליים במכונה ייעודית עם שתי פיתות הנמצאות מתחת לכפות הרגליים, סקווט - 90 מעלות על גבי בוסו, מכרעים על גבי פיתה או בוסו וכדומה. עלייך לחזק את השרירים המייצבים בגפיים התחתונות באופן משמעותי ופעילות אירובית אינה תורמת לכך באופן ממשי.
    3. עצימות הפעילות - מציע שלא תבצעי אימונים אירוביים עצימים יותר מפעמיים בשבוע במידה והנך מאומנת במיוחד ולא יותר מפעם בשבוע אם אינך מאומנת במיוחד. עצימות גבוהה של פעילות יוצרת גם עומס על מפרק הברך.
    4. אין מניעה לרוץ על מסילה אך חשוב להיות ערים לכאבים אם יש, נעלי ריצה טובות, ביצוע מתיחות לאחר הפעילות האירובית בכלל ואחרי ריצה במיוחד.
    5. מציע להתייעץ במקביל גם בפורום רפואת ספורט במקביל. מאמין שיש להם עןד דגשים הראויים לציון.

בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה וחג שמח!

אלמונית
    31/03/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו