דופק

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דופק
    (:
    30/03/2010

חג שמח
    רציתי לשאול במידה ואני רצה בדופק נמוך מאשר הדופק המירבי שבין 70-85% שלי מזה אומר?
    שאין שיפור בסיבולת לב ריאה ואין שיפור בכושר הגופני?
    איך זה עובד? מה קורה כאשר אני רצה בדופק שכזה...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דופק

הוספת תגובה

• תשובה - דופק

ד''ר איתי זיו
    31/03/2010

85%-70% מדופק מירבי אינו דופק נמוך כלל ועיקר. דוםק נמוך הנו ברמה של עד 70%. במידה והנך מסוגלת לבצע פעילות אירובית בעצימות דופק של 80% למשך זמן של 30 דקות למשל, או יותר רזי הנך בדרגת כושר אירובי טוב מאוד. לפיכך ייתכן שלא מדדת את דופק המטרה שלך כהלכה. את הדופק המומלץ באימון חשבי לפי נוסחת קרבונן: 226 פחות הגיל, פחות דופק מנוחה X אחוזי המאמץ שהנך מעוניינת לבצע את הפעילות האירובית _דופק מנוחה.
    עצימות המאמץ הנבחר על ידך הנו בקורלציה למטרת האימון: שיפור כושר גופני כללי, הפחתה במשקל, שיפור יכולת ספורטיבית ספציפית וכדומה. לכל מטרת אימון סוג אימון אירובי אחר.
    בדופק גבוה - מעל 75% מקורות האנרגיה בהם נעשה שימוש הנם אנאירוביים בעיקר, ישנה מעורבות של סיבי שריר מהירים ואימון זה מתאים בעיקר למתאמנים מאומנים ולא למתחילים. למותר לציין גם את ההוצאה הקלורית הרבה יותר בדופק גבוה לעומת דופק נמוך, אך הדבר לא עקרוני אם לא מקפידים על תפריט מוגבל קלורית.
    בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא הבנת את השאלה שלי

(:
    31/03/2010

אני יודעת שדופק בין 75% ל85% גבוה מאוד ואני שאלתי אם אני מבצעת את הריצה בדופק נמוך מהדופק הזה שנחשב לגבוה מה קורה? מה משפרים בדופק נמוך? מה קורה לגוף האם תהיה שיפור בסיבולת לב ריאה או בכושר בכלל או בכללי רציתי לדעת מה קורה בדופק נמוך מהדופק המירבי הגבוה שרצוי
    זאת הייתה שאלתי הייתה אי הבנה ביננו!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ?

(:
    04/04/2010

?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו