מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- היפרלורדוזה מותנית וחולשת שרירי בטןשלי02/04/2010
שלום!
שמי נטלי, בת 21, גובה 1.60 ומשקל 49.
אני מתאמנת קבוע בחדר כושר כבר מס' שנים- 4 פעמים בשבוע אימוני כח+ אירובי (בעיקר ריצה).
אני מתאמנת מסודר על פי תוכנית אימונים, אך יש מס' דברים שמציקים לי ואשמח אם תוכלו לעזור לי לפתור אותם:
1. יש לי היפרלורדוזה מותנית, ואנשים רבים בחדר כושר מעירים לי על כך ואומרים לי שזה בעקבות חולשה של שרירי הבטן, אך אני לא מבינה מדוע שרירי הבטן שלי לא מתחזקים? אני מבצעת אימוני בטן פעמיים בשבוע בסוף כל אימון והם כוללים: כפיפות בטן על פיטבול (3X15), כפיפת בטן ברוטציה לאלכסונים- במכשיר ייעודי(3X15), גשר קדמי- נשארת מקסימום זמן שאני יכולה, בדר"כ כדקה וחוזרת על כך 3 פעמים, וגם בעמידת שש- הנפת יד ורגל נגדית- כנ"ל. אני פוחדת להעלות את העומס על ידי הוספת משקולת כי אני לא רוצה להזיק לגב ולצוואר שלי, אך האם התרגילים שאני מבצעת קלים מדי בשבילי? (למרות שאני מרגישה את הבטן עובדת בעת הביצוע!), האם יש לכם הצעות לתרגילים נוספים שניתן בעזרתם לחזק את שרירי הבטן? האם היפרלורדוזה יכולה לנבוע מסיבה אחרת ולא מחולשה של הבטן?
2. אני מבצעת תרגילים לרגליים סקווט ומכרעים, ובחורה אחת במכון אמרה לי שהתרגילים האלה הורסים את הברכיים ואת הגב לבחורה קטנה כמוני והם מיועדים יותר לאנשים בודי בילדרים ושעדיף לעשות תרגילים אחרים במכונות, האם זה נכון? האם כדאי לי להוריד את התרגילים מהאימון? כי קראתי שכן כדאי לבצע תרגילים פונקציונאלים ולא תרגילים פשוטים, אז יש לכם הצעות לתרגילים פונקוציונלים שאני יכולה לבצע מבלי לגרום לעצמי לנזק בברכיים ובגב?
3. בעבר לפני כשנה סבלתי מפציעה בכף רגל שכתוצאה מכך נאלצתי לתת לגוף מנוחה ולא יכולתי לבצע בכלל אימונים אירוביים ותרגילי כח לרגליים, והמשכתי לבצע רק כח לפלג גוף עליון. כתוצאה מכך הרגליים שלי נהיו מדולדות מאוד ואפילו שמתי לב שיש לי קצת צלוליטים, למרות שאני לא שמנה והאחוזי שומן שלי בגוף אפילו יחסית נמוכים, כ18%, שאלתי היא- כעת שחזרתי להתאמן בצורה מסודרת כולל אירובי וכח לרגליים האם הצלוליטים יכול להיעלם או שאני "תקועה" איתו לנצח? האם הדלדול ברגליים גם יכול להיעלם או שהעור תמיד ייראה ככה? זה מאוד מפריע לי מבחיה אסטתית, במיוחד כי אני לא שמנה ואוכלת מאוד בריא!
הרבה שאלות, אני יודעת, אבל אשמח לתשובות מהמומחים :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לנטלי
ד''ר איתי זיו03/04/2010מקווה שיהיה מספיק מקום לתשובה.....
1. להיפרלורדוזיס מותני מומלץ לחזק את שרירי הבטן ופושטי הירך (השרירים המשתרעים בצדה האחורי של הירך), להאריך את קבוצת שרירי כופפי הירך (השרירים המשתרעים בחלקה הקדמי של הירך) וכן לבצע תרגילי גמישות לשרירי זוקפי הגו התחתון במידה שבהם מקוצרים. כמו כן יש לבצע תרגילי מודעות לסיבוב האגן לאחור ושימוש נכון בשרירי הבטן בחיי יום-יום. כל זאת יש לבצע עם מדריך מוסמך שמבין ויודע רזי המקצוע. שנית לגבי ההיפרלורדוזה האם אובחנת כך על ידי איש מקצוע (אורטופד או פיזיותרפיסט) או זו תחושתך על מה שהסביבה אומר? חשוב לדעת כי ייתכן שאת נמצאת עם עקומות עמוד שדרה נורמליות לחלוטין וזו רק תחושתך ותחושת הסובבים אותך לגבי הלורדוזה המוגברת.אשמח להתעדכן.
2. תרגיל סקווט ומכרעים מצוינים עבורך ובעצם לכל אחד. אין שום חשש לבצעם אלא במקרים של פציעה מסוגים מסוימים או הגבלות אחרות. כיום ממליצים על תרגילים אלה גם לקשישים, נשים בהיריון ועוד ועוד.
3. לגבי ביצוע תרגילים פונקציונליים תמיד חשוב לשלבם באימון אך המינון תלוי רבות במטרת האימון. אם המטרה העלאת מסת שריר למשל או העלאת טונוס שרירי באופן ממשי ביצוע תרגילים פונקציונליים באופן משמעותי באימון לא נמצא בהלימה למטרת האימון.
4. לגבי דילדול שרירים הדבר שכיח כשמפסיקים להתאמן וומוכר כתופעה ששמה אטרופיה. חשוב שתבצעי אימונים על בסיס קבוע על מנת שלא תהיה אטרופיה למרות שבגילךייש צורך במספר חודשים עד שהדבר יהיה משמעותי.
5. לגבי הצלוליטיס - נראה לא הגיוני ולא סביר שב- 18% שומן יהיה צלוליטיס!. איך נבדקת? האם באמצעות מכשיר מהימן ואיש מקצוע? מדובר באחוזי שומן שהנם מתחת לממוצע בכ- 5 יחידות!!!
6. על מנת לשפר את האסתטיקה הגופנית בכלל חשוב להקפיד על תפריט תזונתי המוגבל קלורית ולא עשיר יחסית בשומן, אימוני כוח ואירובי על בסיס קבוע המתבצעים לפחות 3 פעמים בשבוע ולא פחות חשוב אינטנסיביות גבוהה דיה שתגרום לשיפור.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)