מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה בקשר לארוחות לפני ואחרי אימוןכפיר05/04/2010
היי, קוראים לי כפיר, אני בערך מטר שמונים, שמונים וחמישה קילו, אני די עוסק בפעילות ספורטיבית, כל בוקר כפיפות בטן, שכיבות שמיכה ומתח ( לא תמיד את כולם אבל כל בוקר עושה לי אימון טוב), יש לי ערב של כדורסל פעם בשבוע וצוהריים של כדורגל.
הבעיה, שאני מרגיש שאני די מפספס עם תזונה נכונה וספורט, לפני הכדורסל (שזה המאמץ הפיזי הכי גדול, 3 וחצי שעות של כדורסל בקצב ממש טוב), אני אוכל כשלוש שעות לפני ארוחה בשרית ושעהלפני 2 בננות ואחרי הכדורסל, ביצים טונה ולחם ושותה בערך 1.5 ליטר מים.
אחרי הכדורגל, אני אוכל ארוחת שישי שזה המון בשר וכאלה.
ואחרי ההתעמלות בוקר אין לי אוכל מיוחד, קראתי ברשת עכשיו ויש כל מיני המלצות על ארוחות לפני ואחרי, השאלה שלי מה באמת יעיל לאכול לפני ואחרי אימון בוקר שבתקופה האחרונה כולל גם אירובי.
כתוב שיש ארוחה ישר אחרי אימון ואחת אחרי 45 דקות, לא הבנתי מה ההבדל בין האוכל של הארוחות..
אז ייעוץ יהיה נחמד
תודה מראש
כפיר
נ.ב
מבחינת מבנה גוף, אני די רחב ואין בעיה של כרס וכאלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ארוחות לפני ואחרי אימון
שי אלנקרי08/04/2010ספורטאים שמתאמנים או מתחרים בשעות הבוקר, חייבים להקפיד על אכילת ארוחת בוקר. צום הלילה מרוקן את מאגרי הגליקוגן בכבד, שהוא המחסן המרכזי של הגוף לאנרגיה זמינה. כאשר מאגרי הגליקוגן מידלדלים ואין אספקת פחמימות מהמזון - רמות הסוכר בדם צונחות, והספורטאי עלול לחוש חולשה ועייפות. ארוחה עתירת פחמימות לפני אימון הבוקר תסייע באספקת אנרגיה זמינה ובשמירת רמות הגלוקוז בדם. ארוחה כזו צריכה להיאכל 60 עד 90 דקות לפני הפעילות הגופנית.
דוגמאות לארוחה שלפני אימון:
2 פרוסות לחם + שכבה דקה של גבינה + פרי
כוס של מיץ פרי+ 6-8 קרקרים
גביע יוגורט + מחית של פרי
לחמנייה + גביע יוגורט דל שומן
ספל דגני בוקר+ חלב דל שומן
מטרותיה המרכזיות של ארוחת אחרי האימון הן: מילוי מאגרי הגליקוגן בשריר ובכבד והתאוששות ובנייה של רקמת השריר.
ארוחה זו צריכה להיאכל עד 60 דקות מתום הפעילות על מנת לאפשר התאוששות מירבית של רקמת השריר והכנת הגוף להמשך פעילות (עבודה, לימודים, פעילות גופנית). ארוחה זו צריכה להכיל פחמימות מורכבות, חלבונים ושומנים מקבוצת השומן החד בלתי רווי.
מנות לדוגמה:
מנת בשר עוף, או הודו, או דג
תוספת פחמימות כגון פסטה, אורז, פתיתים
סלט ירקות + שמן זית
פרי
או: כריך עם ביצה, או פסטרמה, או טונה
ירקות חתוכים
מיץ פרי
בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)