ספורט והפרעת אכילה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ספורט והפרעת אכילה
    שלי
    08/04/2010

שלום,
    שמי רינת בת 22. גובהי 1.60 ומשקלי היום 49 קילו. אני עוסקת בספורט מאז שאני זוכרת את עצמי- אתלטיקה, ריצה חדר כושר.. בעבר בגיל 15 הגזמתי עם הנושא של ספורט והכנסתי את עצמי למשטר תזונה די קפדני שגרם לי לרדת הרבה במשקל עד שהגעתי למצב ששקלתי 39 קילו (משקלי אז היה 51 קילו, והירידה של ה12 קילו הייתה כ8 חודשים לדעתי). כמובן שכתוצאה מכך נפסק לי המחזור. מאז הלכתי לדיאטנית שהתאימה לי תפריט עלייה במשקל ולאחר שהגעתי למשקל תקין של 47 קילו היא הרשתה לי לחזור להתאמן, ואז באמצעות מדריך הוא התאים לי תוכנית אימונים של אימוני כח משקולות+אימוני ריצה ואירובי (4 אימונים סך הכל בשבוע) שאיתה אפילו עליתי עוד 2 קילו של מסת שריר, וכיום משקלי 49 קילו ואחוזי השומן שלי הם כ19%, מבחוץ אני נראית בריאה וחטובה וכולם מחמיאים לי מאוד אבל לי עדיין יש משהו שמציק- לא קיבלתי עדיין את המחזור חזרה! אני כבר 7 שנים מסתובבת ללא קבלת מחזור (רק על ידי גלולות) והרופאים לא מוצאים תשובה- אפילו הייתה תקופה שעליתי בכוונה עד משקל של 54 קילו כדי לקבל את המחזור אבל זה לא עזר. בנוסף עשיתי בדיקת צפיפות עצמות והתשובה לא הייתה מהירה לבחורה צעירה בגילי. שאלתי היא כזו- זה כל כך חשוב לי להיות בריאה וחזקה והסיבה שאני משקיעה כל כך בספורט כי אני לא רוצה לחלות באוסטרופוריזיס ואני רוצה לחזק את העצמות שלי ואת השרירים אבל האם כל עוד אין לי מחזור אני בעצם עושה ההיפך ופוגעת בגופי? האם מומלץ לי להחילף את אימוני הריצה שלי בשחייה לדוגמא? שיש בה פחות IMPACT? זה כל כך מתסכל אותי אני כל כך רוצה לחזור להיות בריאה ומאושרת! אני צעירה ומרגישה כמו אישה מבוגרת בגיל המעבר.. אשמח לשמוע את התייחסותכם בנושא תודה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ספורט והפרעת אכילה

הוספת תגובה

• לרינת

ד''ר איתי זיו
    10/04/2010

מקרה מעניין.
    1.הדבר החשוב במיוחד הנו במקרה שלך אחוזי השומן. אבל את נמצאת בטווח הנורמלי. הבעיה הייתה גדולה יותר אם היית בטווח של 14% שומן ומטה.
    2. כמובן יש להמשיך להתאמן באופן קבוע אך יש לבדוק כמה שעות ספורט בסה"כ את עושה במהלך השבוע. הדבר עשוי בהחלט להשפיע על הופעת המחזור.
    3. באיזו עצימות הנך מבצעת את הפעילות האירובית? חשוב.
    4. מציע להעביר השאלה כמו שהיא לפורום רפואת ספורט - ד"ר יוני ירום. חשוב.
    בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו