מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שריפת שרירלאוניד09/04/2010
אני בחור בן 23 גובה 180 שוקל 74
המטרה שלי מאסת שריר
השאלה שלי אם אני עושה אירובי, לדוגמה ריצה
כמה זמן ( דקות), וכמה פעמים בשבוע אני יכול לרוץ מבלי לפגוע במסת שריר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לליאוניד
ד''ר איתי זיו10/04/2010הערותי..
1. שריפת שריר לא מתרחשת כל כך מהר. אם הנך רץ (או פעילות אחרת)לאחר אימון אנאירובי מציע שתבצע זאת בדופק ממוצע של 65-70%. לא שריפת השריר אלא אפקטיביות אימון הכוח פוחתת אם תבצע אימוני אירובי עצימים לאחר אימון הכוח.
2. מציע שתבצע אימונים אירוביים אחר אימון הכוח 25-30 דקות בממוצע. עדיף להפריד אם ניתן.
3. התזונה אחר האימון חשובה במיוחד. יש לצרוך פחמימות וחלבונים לאחר אימון כוח ואירובי.
4. במידה והנך מעוניין ביכולת אירובית מצויינת והעלאת מסת שריר באופן ממשי - בעייתי מכיוון שאלו מערכות שונות לא ניתן להיות מפתח גוף למש וגם להיות רץ מרתון מצטיין....
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיתי זיו
לאוניד10/04/2010לא הבנת אותי,
אני התכוונתי שאני עושה את זה בנפרד לכוח
אני מתכוון שאני עושה פעילות אירובית (ריצה) כמה זמן ( דקות) וכמה פעמים בשבוע אני אמור לרוץ מבלי לפגוע במאסת שריר?
המטרה שלי שוב פעם- זה מסת שריר
וכוח אני עושה 3 פעמיים בשבוע ABA' BAB
חזה כתפיים יד אחורית בטן
רגליים גב יד קדמית זוקפי גו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלליאוניד
ד''ר איתי זיו10/04/2010הערותי..
1. אם הנך מבצע הפעילות האירובית בנפרד מהכוח - מצוין.
2. מציע שתבצע 4 פעמים בשבוע פעילות אירובית 25 דקות בכל פעם. דופק 65%-70% בממוצע (מהמרבי - 220 פחות הגיל מבחינתך).
3. חשוב לדעת מה אחוז השומן בגופך ולפי זה לבנות תוכנית אירובית מתאימה. במידה ואחוזי השומן מעטים יחסית - למשל, מתחת ל- 12% הפעילות האירובית עשויה להיערך בהיקפים ובתדירות נמוכים יחסית.\
4. אגב, לגבי הפיצות מציע שאת כופפי המרפק תבצע ביום בו הנך מאמן את שרירי החזה ואת פושט המרפק ביום האחר. סביר מאוד להניח שתתקדם יותר באופן זה בשרירי הזרועות. תנסה.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיתי זיו
לאוניד11/04/2010איתי כתבת לי
כופפי המרפק תבצע ביום בו הנך מאמן את שרירי החזה ואת פושט המרפק ביום האחר
אבל חזה עובד על השריר היד אחורית ,אז לא עדיף??
ועוד שאלה בבקשה, רק תגיד לי אם אני עושה נכון
אני עושה שבוע אחד ABA שבוע הבא BAB , ככה מתאמן 3 פעמיים בשבוע
שריר גדול 12 סטים
שריר קטן 8 סטים
זה בסדר?
המטרה מסת שריר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)