מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אימון על מחזוריאורטל12/04/2010
אני מאמנת : ויש לי שאלה ,
כשקונים אמונים אישיים , רוב המאמנים עושים לאנשים שרוצאים לרדת במשקל אימוני על מחזוריים,
אני רוצה לדעת עם זה בסדר (אני גם עושה כאלה למתאמנים שלי) תלוי ברמתו של כל אחד)
יש כאלה שזה יהיה אינטנסיבי יחסית ויש כאלה שלאחר רק של 3 סטים כל שריר מבצעים קטע קצר של אירובי
אתה יכול לתת לי דוגמה של אימון על מחזורי בזמן אימון אישי?
זה כשמתאמנים איתי פעם בשבוע , מה קורה כשזה קורה 3 פעמים בשבוע ? אני רוצה לשמוע מה אתה אומר, אני רוצה לוודא שאני בסדר.
עוד משהו, במכון שבו אני עובדת , רוב המאמנים משנים את האימון של הלקוח בכל אימון (הן אם זה פעם בשבוע הן עם 3) , הרי אני יודעת שזה פחות אפקטיבי , אך הלקוח יכול להשתעמם מאוד מהר אם אני עושה לו חודש את אותו אימון בדיוק בייחוד אם הוא רק פעם בשבוע איתי
בקיצור אני מאוד מבולבלת לגבי תוכניות אימונים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אימון על מחזורי
שי אלנקרי12/04/2010שלום אורטל,
לשאלתך: אימונים על מחזוריים ידועים כאימונים אינטנסיביים וההוצאה הקלורית כתוצאה מהם היא יחסית גדולה יותר, דבר שמסייע בתהליכי הירידה המשקל. יחד עם זאת מרבית המתאמנים האישיים חסרים מוטיבציה וזמנם קצוב וקצר יחסית (זה אחת הסיבות לשכירתו של מאמן כושר אישי) ולכן אימונים מסוג זה הנעים בין 45 ל-60 דקות הכוללים את המרכיב האירובי והאנאירובי יחד הם השוני המהותי מאימון עם מאמן כושר פרטי לבין אדם המתאמן בחדר כושר לבד המגיע ל-30-45 דקות של אירובי משעממות על מכשיר כזה או אחר ולאחר מכן מעבר משעמם בין תחנות הכוח הפזורות בחדר הכושר. אימון על מחזורי 3 פעמים בשבוע הוא אימון עצים יותר מהרגיל, אבל כל עוד זה מתאפשר לביצוע ע"י המתאמן (בהתאם לרמתו ויכולתו) אז אין שום בעיה. לגבי שינוי תוכנית האימון: בספרות המקצועית מומלץ לשנות את תכנית האימון מידי 4-6 שבועות אך באימון אישי הסיפור קצת שונה. המאמן חייב לדאוג לאדם חסר המוטיבציה ועל כן חייב לשנות את האימון מפעם לפעם בכדי שהמתאמן יוכל להתמיד במסגרת, לא ישתעמם וכמובן לבסוף יראה גם ערך מוסף בשכירתו של המאמן. מנסיון : אימונים מונוטוניים שחוזרים על עצמם מידי חודש וללא שוני בין האימון הרגיל (לבד) לבין האימון עם מאמן פרטי לא יחזיקו מעמד. שיהיה לך המון בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעזרת לי מאוד
אורטל12/04/2010תודה רבההההה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)