הבדל בין אימון על אליפטיקל להליכה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הבדל בין אימון על אליפטיקל להליכה
    ליה
    13/04/2010

בשבועות האחרונים התחלתי לעשות הליכות כדי לשפר את הכושר ולשרוף יותר קלוריות ביום יום. בתור התחלה עשיתי הליכות של 15-20 דקות, לאחר מכן חצי שעה ושעה. לא קל לי, אבל אני מסתדר ומצליח לסיים שעה בלי להרגיש שקרעתי לעצמי את הצורה.

במקביל, קניתי מכשיר אליפטיקל מגנטי לבית, לימים שבהם אין לי זמן או כוח לצאת מהבית להליכה ארוכה אך שמתי לב שהגוף שלי מגיב אחרת לגמרי ל"הליכה" על האליפטיקל. אני פשוט מתעייף הרבה יותר מהר, אני מרגיש שאני מתאמץ נורא תוך דקות ספורות. 10 דקות על האליפטיקל זה דבר נורא קשה בשבילי ואני מרגיש אחריהן כאילו הלכתי שעה לפחות.

השאלה שמטרידה אותי היא למה זה כך, קודם כל. אני מניח שיש קשר לזה שהאליפטיקל נותן יותר התנגדות ואני צריך לאמץ יותר את שרירי הרגליים (השרירים בירכיים באמת כואבים מאוד מהר עליו) אבל זה ההסבר היחיד?

ושנית, כשהתחלתי את ההליכות הומלץ לי ע"י דיאטנית ללכת לפחות 150 דקות בשבוע. גם אם אעשה 10 דקות אליפטיקל ביום מדי יום אגיע בקושי לחצי מזה וארגיש קרוע פיזית.
    האם הקושי שאני חש באליפטיקל מהווה מדד לאינטנסיביות האימון כך שהיעילות שלו מגיעה יותר מהר? או שאני למעשה מאבד דקות אימון יקרות כשאני נאלץ לרדת, מתנשף, מהמכשיר לאחר עשר דקות?

זה יהיה די מבאס לגלות שקניתי מכשיר שאני לא מצליח להתאמן עליו את כמות הזמן שאני רוצה.

אשמח לכל תגובה ותשובה,

תודה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• אליפטי

עופר קיס
    13/04/2010

אליפטי מסחרי - כאלו במועדוני בריאות שווים בקושי והוצאה אנרגטית להליכונים באותו הדופק. מכשירי איפטי ביתיים עלולים להיות קשים מאד גם ברמה הכי נמוכה.
    אם אין אפשרות לבצע אימוני אינטרוולים על האליפטי אני מצי לבצע 2 -3 דקות על האליפטי ואז לרדת וללכת 1-2 דקות מסביב בחדר עד ירידת דופק - אימון כזה של 30 -40 דקות מעולה. שורף קלוריות ומכניס מאד מהר לכושר.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלת הבהרה

ערן
    15/04/2010

תודה על התשובה

אינני מבין משהו

מהם אימונים אינטרווליים על האליפטי? כיצד הם מבוצעים?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו