שלום

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שלום
    דניאל
    17/04/2010

שלום!
    אני בת 16 (כמעט) ומשקלי כ 56 וגובה 163 ככה. באופן כללי אני נתפסת כילדה רזה,רגילה ובכלל לא שמנה, אבל מפריע לי המשקל שלי, החלק התחתון במיוחד (ישבן וירכיים). אצלנו במשפחה כל הבנות נחשבות רזות, אבל הבעייה הגדולה: גוף אגסי- לכולנו יש ישבן גדול וירכיים.
    הייתי תמיד ילדה רזה, ולקראת גיל ההתבגרות (לפני כ- 4 שנים) התחלתי דיי להשמין, ולגדול. אבל בתקופה האחרונה אני ממש השמנתי(אפילו אמא שלי ואחיותיי העירו לי על כך), לעומת זאת תמיד חברות שלי מעודדות אותי שאני לא שמנה בכלל, ושיש לי רק תחת .
    אני יודעת שאי אפשר להרזות נקודתית, לכן בכל זאת מה אני יכולה לעשות על מנת לרזות כ- 5קילו לפחות? איך ניתן להוריד במיוחד בישבן ובירכיים? וקורה לי המון שאני רק טיפה זזה- רצה או הולכת מהר פעימות הלב שלי ממש מתעצמות, זאת אומרת אני לא בכושר בכלל (למרות שאני הכי אוהבת את שיעורי הספורט,ופעם הייתי בכושר דיי טוב שרקדתי וכו').
    אתן לך דוגמא, אחת האחיות שלי עושה ממש כושר,הולכת ממש נוכן ובכל זאת היא מאוד שמנה בחלק התחתון של הגוף, לעומת החלק העליון שהיא שטוחה בבטן וידיים רזות. אז איך זה למרות מה שהיא עושה??!
    משהו הכי קטן שאני עושה פתאום פעימות הלב שלי מתעצמות,ואני מתעייפת מהר,היום אני מתעייפת מהר בשיעורי ספורט לעומת פעם שהייתי מס' 1! איך לעלות את הכושר שלי שיתאים לגילי ולא יתן עומס לגוף?
    והאם זה שיש לי מין קמטים בישבן זה צלוליסט? מזה בכלל צלוליסט זה לא למבוגרות בכלל<??
    אשמח אם תפרט טיפה יותר על תזונה נכונה ובריאה?

ומה אני יכולה לאכול ביומיום על מנת שזה יעזור -תזונה נכונה ובריאה ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שלום

הוספת תגובה

• לדניאל

ד''ר איתי זיו
    17/04/2010

ראשית אל תתיאשי, באמצעות אורח חיים בריא תוך הקפדה על התזונה והפעילות הגופנית המתאימה בעיקר ניתן לשנות את הגוף באופן מהותי ממש. הערותי הן:
    1. משקלך על פניו נראה תקין אך על מנת לשדעת אם הנך צריכה להפחית במשקל ו/או האחוזי השומן בגוף יש לבדוק אצל איש מקצוע או מאמן כושר מקצועי מידת אחוזי השומן בגופך.
    2. מציע שתתחילי להתאמן על בסיס קבוע - בצעי אימונים אירוביים כגון: ריצה, הליכה מהירה, מחול אירובי, רכיבה על אופניים וכדומה בעצימות גבוהה דיה כך שהדופק יעלה מספיק. חשבי בתור התחלה את הדופק לפי 220 פחות הגיל כפול אחוזי המאמץ - לדוגמה- 60-70 אחוז בממוצע. בהמשך כשכושרך ישתפר העצימות של האימון האירובי תגבר.
    3. מציע בתור התחלה 15 דקות של פעילות אירובית 4 פעמים בשבוע. על פני כל השבוע למשל: יום א, ב, ד, ו. לאחר 3 שבועות תעברי ל- 5 פעמים בשבוע. מנקודה זו עלי בהדרגה את הזמן המוקדש לאימון האירובי ב- 5 דקות מדי שבועיים. בסך הכול תוך מספר חודשים בצעי אימון אירובי של 40-35 דקות. ניתן ואף מומלץ לגוון בין האימונים ובאימון אירובי אחד אין מניעה לבצע שתי פעילויות.
    4. אימון התנגדות חשוב שתבצעי - אימון משקולות בחדר הכושר, שיעור עיצוב בסטודיו, פילאטיס מכשירים וכדומה. 3-2 אימונים בשבוע בימים לא עוקבים. במקרה זה התיעצי עם מדריך מוסמך לגבי המינונים והעצימות נמומלצים. גם במקרה זה ההדרגתיות חשובה במיוחד.
    5. תזונה - הנכון ביותר הנו להתייעץ בפורום תזונת ספורט באתר. ךתזונה משקל רב מאוד. תזונה נכונה המתאימה לגילך ולמטרתך חשובה עד מאוד ובפרט שהמטרה הנה הפחת אחוזי שומן.
    6. צלוליטיס - איני מאמין שיש לך בגיל כה צעיר. ייתכן שגנטית ריכוז השומן הנו באזור הירכיים ולכן חשוב לבצע תרגילי התנגדות בכלל ותרגילי רגליים - בפרט.
    בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו