כמה שאלות בבקשה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום
 
  • כמה שאלות בבקשה
    אורטל
    17/04/2010

    לי כמה שאלות



    1- תוך כמה זמן אימון מתחרש פירוק שריר?

    2- מה גורם לפירוק שריר באמת?

    3-מהם הדברים שעליי לדעת על מסת שריר כשאני נשקלת במכוני כושר המודדים % שומן?

    4- האם כולנו נולדים עם מסת שריר שונה ? (וזה בגלל או בזכות גנטיקה , מבנה גוף ) ?

    5-מה החוקים באינטרוולים (ריצה ואז הליכה )? ז"א : כמה סטים רצוי לבצע ? מה דופק שרצוי להגיע אליו בזמן הריצה (אני מבינה שזה אידיוידואלי) ומה הוא הדופק הרצוי להליכה (מנוחה אקטיבית) ?

    6 - אם אני מבצעת 5 אימוני אירוביים בשבוע , עד כמה חשוב לגוון? (2 מטרות : %שומן , ושיפור הכושר , הריצה ) ? דוגמה של גיוון בבקשה (אני עושה גם קרוס טריינר בחד"כ , הליה /ריצה (הפוגות) , אימון אחד סטודיו שנקרא על מחזורי ובנוסף לכל זה התחלתי תוכנית כוח חדשה של 3 פעמים בשבוע יום כן יום לא , בין 15 ל20 חזרות ויחסית מהירות .



    יש מלא שאלות , אני מודה מראש על הסבלנות

    תודה

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כמה שאלות בבקשה

    הוספת תגובה

     

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

  • תשובות

    שי אלנקרי
    19/04/2010

    שלום אורטל,

    1. פירוק שריר לרוב מתרחש לאחר מספר שעות של פעילות (בדרך כלל אצל רצי ריצות ארוכות מעל לשעתיים)
    2.קורטיזול גורם לפירוק שריר – הוא מגביר פירוק שריר ומונע בניית שריר. כך הוא מעלה את רמות חומצות האמינו בדם. קורטיזול מפחית את השימוש של רקמות שונות בגלוקוז – משמע הוא מגביר את הזמינות של גלוקוז לרקמות שזקוקות לו יותר
    3. מסת השומן תופסת פי 3 בנפחה לעומת מסת השריר. זאת אומרת שקילו שומן וקילו שריר זהים במשקלם אך לא בנפחם.
    4. כל אדם נולד עם מבנה גןף שונה ועם מסת שריר שונה, ישנם אנשים בעלי מסת שריר גדולה בצורה טבעית ואחרים בדיוק להפך.
    5. באימון אינטרוואליים עלייך לשחק עם הדופק ועם העצימויות באימון, זאת אומרת ניתם לבצע אימוני אינטרוואלים של ריצות (ריצה קלה לסרוגין עם ריצה מהירה) או הליכה לסרוגין עם ריצה קלה. דופק המטרה תלוי בגילך, ובכדי לשפר את הכושר הגופני עלייך לעבוד בטווחים של בין 65-85 % מהדופק המקסימאלי. לחישוב הדופק המקסימאלי תוכלי למצוא במחשבונים באתר.
    5. הגיוון בתוכנית האימונים חשוב לשבירת השגרה של הגוף והמונוטוניות אליה הורגל וגם לשבירת השעמום ולהתמדה באימונים.

    שיהיה בהצלחה

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום


שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו