מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- התרחבות כתפייםדור19/04/2010
אני בן 14 וחצי,אני חושב שאני יחסית בכושר(אני רץ יותר מהר מרוב הילדים בכתה שלי,אני מתחזק בשרירי הידיים כל הזמן ורץ באופן מבוקר בערך פעם בשבועיים הולך די הרבה כל יום ועושה תרגילי כוח בביתי) אך משום מה אני לא ממש מתרחב(באזור הכתפיים) אתם יכולים להמליץ לי על תרגילים שעובדים טוב על הכתפיים? (יש לי מזרון,מתח ומשקולות בבית אך כמובן שאני מוכן ומזומן לאלתר דברים בשביל התרגילים!)
תודה והמשך יום טוב,
דור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתפיים
לאוניד20/04/2010קח שתי משקולות של 5 קילו למשל, ותרחיק אותם לצדדים, תעשה 3 סטים של 10 חזרות= המלצה אישית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכתפיים
שי אלנקרי21/04/2010שלום דור,
כתפיים רחבות גם קשורות למבנה גנטי אך עדיין ניתן לחזקם ולהגדיל את נפחם ע"י אימונים מתאימים. אני תמיד ימליץ על אימונים מאוזנים הפועלים על כל חלקי הגוף מבלי שתדלג על אף שריר, אם כבר שאלת על כתפיים אני מציע שתחפש ביוטיוב תרגילים לחיזוק הכתפיים, כך תוכל לא רק לקבל טקסט עם המלצות אלה גם לראות ולהבין ע"י סרטון הווידאו.
שיהיה בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדור
ד''ר איתי זיו26/04/2010הערותי..
1. כל שריר הנו עם יכולת התקדמות מסויימת. קרי, בתקופה של 3 חודשים למשל שרירי הכתפיים התקדמו באחוזים שונים מאשר שרירי פושטי הברך או החזה. הסיבות לכך רבות.
חסרים הרבה נתונים כמו: מטרת האימון, מספר האימונים השבועי ועוד.
2. אימון כוח בבית - הבעיה הנו בעיקר העומס. בדרך כלל אין מספיק משקולות בבית ומכשירים על מנת להגיע לתוצאות הרצויות. ניתן אמנם באמצעות תרגילים גם כנגד משקל גוף ומשקולות לא כבדות להגיע לתוצאות אך הדבר מצריך הבנה לא מעטה בתחום.
3. תרגילים לכתפיים שניתן לבצע עם משקולות יד, מוט, גומיות ועוד:
לחיצת כתפיים בישיבה עם משקולות יד/מוט באחיזה רחבה.
לחיצת כתפיים עם משקוליות יד/מוט באחיזה צרה.
חתירה בעמידה עם משקולות יד/מוט
הרחקה אופקית בשכיבה עם משקולות יד
הרחקת כתף בעמידה עם משקולות יד.
כפיפת כתף בעמידה עם משקולות יד,
כפיפת כתפיים בתמיכת חזה קדמית על גבי ספה עם מוט/משקוליות יד.
מספר חזרות מומלץ להשגת מרבית מטרות האימון - 20-6 בכל סט המבוצע באימון. ההשפעה הרבה יותר על המסה השרירית הנה בטווח של 15-6.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)