מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אימוני כחמולי20/04/2010
שלום,
אני יושב במשרד רוב היום ורוצה לחזק את עצמי מבחינה פיזית(אימוני כח)
בן 33 שוקל 82 גובה 185
מה שאני עושה בחודשיים האחרונים זה אימונים של 3 פעמים בשבוע לפעמים 4 על התרגילים הבאים:
1. התרגיל הקלאסי עם משקוליות של 5 קילו לשרירי הזרוע - 3 סטים של 12-15 חזרות.
(במקסימום אני עושה סט אחד של 25-30) עם הפרש של 45 שניות בין סט לסט
2. 2 סטים של שכיבות סמיכה של 10-15 חזרות כל אחד(יכול לעשות 15 בפעם אחת מקסימום כרגע) עם הפרש של 2 דקות בין סט לסט
3. עבודה על שריר זרוע אחורית כשאני נשען על ספסל ויורד ל90 מעלות- 2 סטים של 8-10 חזרות כל אחד עם הפרש של דקה-שתיים בין סט לסטץ
רציתי לשאול:
1)האם אני עושה בסדר? בעיקר חשוב לי לחזק את שריר היד והחזה.
2)עם הזמן התרגילים נהיים לי קלים יותר, ואני לא רוצה כל פעם להגדיל את המשקולות. אז האם להוסיף עוד חזרות לסט או להוסיף עוד סט? כנ"ל לגבי השכיבות סמיכה- האם להוסיף עוד חזרות לשכיבות סמיכה או להוסיף עוד סט?
מה יותר מועיל לחיזוק הכח?(שאני אוסיף עוד חזרות או עוד סט- סט רביעי למשקולות וסט שלישי לשכיבות הסמיכה)
אשמח לעוד טיפים בנושא,
תודה רבה!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אימוני כוח
שי אלנקרי21/04/2010שלום מולי,
ראשית עליי לציין כי נכונותך לעסוק בפעילות גופנית מבורכת. התרגילים שהינך מבצע על פניו בסדר אך עם זאת יש לציין כי אינך עובד מאוזן על כל חלקי הגוף. היו חסרים לי מספר תרגילים נוספים לשרירי הבטן, זוקפי הגו, שרירי הגב והרגליים. יחד עם זאת מספר חזרות רב (מעל 20) לא יתרום להתפתחות השרירים מכייון שבעבודה עם מספר חזרות רב אינך עובד על הגדלת מסת השריר (היפרטרופיה) אלה יותר על סיבולת שריר. כדאי שתוסיף משקל נוסף ולא להוסיף חזרות. בכל אופן, ההמלצה הטובה ביותר שתקבל ממני היא להתייעץ עם מאמן כושר בין אם זה בחדר הכושר או בין אם זה באופן פרטי, בניית תכנית אימון עצמית, ללא ידע, ניסיון, מיומנות וללא איזון עשויה להוביל אותך לתוצאות הפוכות מאלו אליהם אתה מייחל. אני חושב שהתייעצות שכזו (ולא רק על גבי הפורום) תשדרג אותך יותר.
שיהיה בהצלחה בהמשך הדרך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)