אירובי ועיצוב

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אירובי ועיצוב
    רוני
    26/04/2010

אני בת 20, 1.60 מ' 51 ק"ג. אני משתתפת מזה 8 חודשים בשיעורי ספינינג 2-3 שיעורים (כל שיעור שעה) בשבוע. התחלתי באימונים במטרה לעצב את הירכיים והישבן, לאחר שלא הצלחתי להתמיד בתרגילי עיצוב בבית, אך עדיין אין תוצאות. בנוסף, אני מבצעת במשך כ-15 דקות תרגילים לעיצוב הידיים והבטן פעם ביומיים-שלושה. נאמר לי שאימון של יותר משעה וחצי ביום איננו יעיל, אלא אם כן הוא מפוצל לבוקר ולערב. לכן אני משתדלת לבצע את תרגילי העיצוב בימים שונים מאימוני הספינינג, או לחלופין מספר דקות לפני האימון. השאלה שלי היא: אם אני רוצה להוסיף תרגילי עיצוב לישבן, האם זה מזיק לבצע אותם יום אחרי/לפני שיעור ספינינג או שעליי לתת לשרירים יום "התאוששות", ולבצע הכל ביום אחד? אם כן, האם עדיף לבצע את תרגילי העיצוב ואימון הספינינג בנפרד או שאין נזק בלבצע אימון משולב של יותר משעה וחצי ביום אחד?
    תודה רבה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אירובי ועיצוב

הוספת תגובה

• לרוני

ד''ר איתי זיו
    26/04/2010

נעשה קצת סדר....
    1. אימון ספינינג הנו אימון אירובי ולא אימון התנגדות- אנאירובי ולכן ההתייחסות מבחינת עצימות האימון, מספר האימונים השבועי ואף התזונה המתאימה - אינה זהה.
    2. אימון ספינינג ניתן לבצע מדי יום אלא אם כן מדובר באימוני איכות בהם הדופק הנו ברמה של 100-80% מדופק מירבי בממוצע. אזי מומלצים לא יותר משני אימונים למתאמן מאומן בימים לא עוקבים ואימון אחד שכזה למתאמן הממוצע. כמובן שניתן לבצע אימונים בעצימות קלה- גבוהה כל השבוע. גם זאת תלוי רבות ברמת המתאמן.
    2. אימוני התנגדות, לרבות תרגילי חיזוק שונים לרגליים , ידיים וכדומה מומלץ שתבצעי 3-2 בשבוע. עדיף 3! בימים לא עוקבים. במקרה זה תקדישי לכך 40-30 דקות ותפעילי את מרבית קבוצות השרירים בגוף. הנך יכולה להסתפק ב: רגליים, גב, חזה, בטן וזוקפי גו. לבצע בעיקר תרגילים רב מפרקיים ופחות תרגילים מבודדים. לדוגמה - תרגיל המכרעים המפעיל את קבוצת שרירי הירך והעכוז הנו תרגיל מורכב ואילו הרחקת ירך בשכיבה על הצד - תרגיל מבודד.
    3. ניתן להתאמן גם שעתיים אך האפקטיביות של האימון פוחתת בהיקפים כה רבים של פעילות גופנית בשל גורמים שונים: עייפות, הידלדלות של מאגרי הגליקוגן, עלייה בריכוז הורמון הקורטיזול שהנו הרומון קטבולי ועוד ועוד.
    4. שעה וחצי של אימון מבחינתל עשויים להיראות כך - חצי שעה אימון התנגדות (לא רק לשרירי הרגליים..) ולאח מכן אימון ספינינג של שעה. 3 פעמים בשבוע אימונים משולבים כאלה אמורים להניב תוצאות.

5. חשוב מאוד איכות האימון. הכוונה הנה למידת האינטנסיביות. אל תצפי לעלייה מהותית בטונוס השריר ובחילוף החומרים הבסיסי אם כל תרגילי החיזוק הנך מבצעת במספר חזרות של 30-20 חזרות בממוצע. מספר חזרות כה רב בכל סט אפקטיביים פחות להשגת המטרה. תבתצי את התרגילים בטווח חזרות של 15-8 בממוצע ובאופן שבו בכל סט בחזרות האחרונות בכל תרגיל הנך מתקשה לבצע חזרות נוספות.
    תזונה.. לא הזכרנו אך ממליץ בחום להתייעץ עם איש מקצוע.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו