מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- סדר באימוניםאור28/04/2010
שלום אני רץ מסלול של 6 ק"מ (חצי שעה) והולך עוד 4 ק"מ 4 פעמים בשבוע ובנוסף אני עושה אימון כח של 10 סטים בטן ו 10 סטים שכיבות סמיכה 4 פעמים בשבוע. האם תוכלו לעזור לי בבניית תוכנית שתמקם את האימונים בצורה האפקטיבית ביותר? והאם לדעתכם האימון אפקטיבי לאדם במשקל נורמאלי שאינו מעוניין לעלות או לרדת במשקל אלא רק להתמצק ולשמור על כושר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ??
אור03/05/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לד"ר זיו על התשובה ובנוסף...
נפתלי03/05/2010א. הזכרת שעליי לבדוק את אחוזי השומן בגופי. כיצד עליי לעשות זאת?
ב. כרגע אני במצב של דקה מנוחה בין סט לסט, לכמה עליי להאריך? 2 דקות? יותר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסדר באימונים
שי אלנקרי03/05/2010שלום אור,
סה"כ תכנית האירובי שלך נראית די טוב, אך עם זאת אימוני הכוח שלך אינם מאוזנים (עבודה רק על בטן, חזה וכתפיים). ישנם שרירים נוספים עליהם תצטרך לעבוד כמו שרירי הגב, הידיים והרגליים. על מנת שהתכנית תהיה אפקטיבית עבורך לא יהיה נכון להתאים לך תכנית אימון על גבי הפורום מכיוון שתכנית אימון שווה למרשם רפואי והיא למעשה אינדיבידואלית עבור כל אחד. לכן, הייתי ממליץ שתפגש עם מדריך כושר בחדר הכושר, תתן נתונים נוספים כמו: גובה, משקל, גיל ומטרה ולאחר מכן תוכל לקבל משהו קצת יותר אישי. עד אז תוכל להסתכל גם באתר זה וגם ברשת היוטיוב על תרגילי כושר לקבוצות השרירים השונות בגוף ולעבוד בצורה מאוזנת (ולא רק על אזורים ספציפייים). יחד עם זאת למקסום התוצאות חשוב שתקפיד על הנושא התזונתי עליו כדי שתפתח בפורום תזונה או תתייעץ עם דיאטן או דיאטנית קלינית.בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאור
ד''ר איתי זיו03/05/2010מציע:
1. לבצע את תרגילי הכוח בתדירות של יום כן יום לא ואם הנך חש שאינך מתקדם תבצע יומיים הפסקה בין האימונים. את האימונים האירוביים ניתן לבצע כל יום.
2. חשוב שתגוון בסוג התרגילים. למשל, 10 סטים שכיבות סמיכה יתבצעו בשלושה תרגילים שונים ולא בתרגיל אחד (יש עשרות אפשרויות - מציע שתראה גם ב- UTUBE). כנ"ל לגבי הבטן.
3. זמני מנוחה אם הנך מעוניין להעלות במסת השריר במידה מסויימת - 45-90 שניות בממוצע.
4. אימונים אירוביים - תלוי במטרת האימון, כמה פעמים בשבוע, מצב בריאותי ועוד. ניתן להלעות זמן האימון והעצימות מדי 3-4 אימונים עד לנקודה מסוימת שהנך מחילט שהיא מספקת. לדוגמה - 30, 40 דקות או יותר.
5. על מנת לשמור על טונוס שריר גבוה חשוב במיוחד התזונה.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)