משקל גוף תקין לספורט

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• משקל גוף תקין לספורט
    רוני
    01/05/2010

שלום שמי רוני בן 28 משקל 85 גובה178-180 אני עושה ספורט (כדורגל) כל החיים שלי, משחק זה מספר שנים ברציפות בליגות הנמוכות של ישראל בכדורגל, ובגדול מכור "בגדול "לספורט מכל סוג בעיקר ריצה .השאלות שלי הם:
    1.מבנה הגוף שלי הוא רגליים מאוד חזקות ושריריות אבל חלק הגוף העליון מאוד מוצק (לא רזה) ויש לי קצת בטן ,יש לציין שבמהלך השנה בכדורגל נקעתי מספר פעמים את הקרסול, וכולם אומרים לי שזה בגלל שיש לי קצת עודף משקל אך רגליים חזקות ,ואני מעמיס על הרגליים. בכל מחשבוני המשקל באינטרנט שבדקתי (bmi) קיבלתי תמיד תוצאה של עודף משקל של בין 10-12 קילו .מה צריך להיות משקל גוף של שחקן כדורגל כמוני בגיל זה בכדי לבצע את כל פעולות הכדורגל: ספרינטים,קפיצות,בעיטות ,זריזות וכו..בצורה קלה ביותר?
    2.השבוע נגמרה עונת הכדורגל והיא מתחדשת בסוף חודש ספטמבר תחילת אוקטובר ,כמה זמן כדאי לתת לגוף לנוח אחרי עונת משחקים ארוכה?ומתי כדאי להתחיל לחזור לאימוני כושר לקראת העונה הבאה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    משקל גוף תקין לספורט

הוספת תגובה

• לרוני

ד''ר איתי זיו
    02/05/2010

הערותי...
    1. 85 ק"ג לשחקן כדורגל - עשוי להיות רב מדי ולהשפיע על התנועתיות במגרש. לא בטוח כלל שמדובר בהשמנה וייתכן שמדובר במסת שריר רבה ובשל כך המשקל. לפיכך אל תתרגש מכך ומדוד אחוזי שומן אצל דיאטן קליני או מדריך כושר מיומן.ה- BMI לא רלבנטי לגביך מכיוון שהנך עוסק בספורט באופן מקצועי.
    2. נקע בקרסול חשוב לטפל באופן מיידי ולבצע תרגילים מתאימים במהלך כל השנה. חשוב לחזק את השרירים המייצבים במפרק הקרסול. לדוגמה עמידה יחפים עם פיתה (מכשיר פונקציונלי הנמצא בסטודיו או בחדר הכושר), הליכה וריצה בחול הים העמוק, עמידה על רגל אחת וביצוע תרגילים שונים, ביצוע התרגיל לחיצת רגליים עפ שתי פיתות מתחת לכפות הרגליים ועוד ועוד. מציע להתייעץ עם מדריך רציני או פיזיותרפיסט ספורט. אתה יכול להפחית באופן משמעותי מאוד את הנקעים.
    3. אין צורך לנוח בכלל. חשוב שהפגרה תהיה אקטיבית ככל שניתן. יש הרבה אפשרויות אך אורח חיים יושבני ללא פעילות אינו מומלץ לאף ספורטאי וגורם בסופן של דבר לירידה ממשית ביכולת.
    4. לא ציינת מה הגובה שלך. בכל מקרה לגבי המשקל הנחוץ מציע במקביל להתייעץ בפורום תזונת ספורט.
    המשך כך.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו