מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תרגול לחדול?חסוי24/10/2007
שלום רב
אני בת 47 גובה 173 ומשקל 75. אני אף פעם לא עסקתי בספורט ממש. מזה כ- 10 שנים אני צועדת כ-3 פעמים בשבוע במשך שעה, הליכה מתונה וזו בעצם הפעילות היחידה שאני עושה.
לפני מספר חודשים החלטתי להתחיל בפעילות יותר רצינית, ערכתי בדיקות מאמץ ונמצאתי כשרה לפעילות גופנית.
רכשתי קלטת של פילטיס , תרגילים ברמה מאוד בסיסית.
אחרי 5-6 תרגילים שגם אותם עשיתי באופן חלקי מאוד, איטי מאוד וזהיר מאוד - ככל שגמישותי איפשרה לי, הרגשתי עייפה וסחוטה – לקח לי כמה שעות " לחזור אל עצמי" ויש לי כאבים בשרירי הרגליים והכתפיים.
הערה: בעבר ניסיתי מספר פעמים פעילות בקבוצה (פלדנקרייז,, פילטיס...) אני מרגישה מאוד לא נוח עקב הפער ביני לבין יתר המתעמלים וזה מלחיץ אותי.
שאלתי היא :
האם יש טעם להמשיך לתרגל למרות הכאבים או להמתין שכאבי השרירים יפסיקו (כנראה יקח מספר ימים) אבל אז זה שוב יחזור על עצמי ברגע שאנסה להתעמל.
האם יש "תקווה" לאחת כמוני ובגילי?
כולם אומרים שאחרי התעמלות מתמלאים אנרגיות – אני יצאתי ממש גמורה בלי שעשיתי משהו. מה הסיכוי להגיע למצב כזה?
אודה לתשובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פעילות לבני 47
עופר קיס24/10/20071.התחילי להוסיף אינטרוולים יותר קשים לשעת ההליכה המתונה שלך
2. המשיכי עם הקלטת - בצעי תרגי אחד אך לפחות זמן או פחות חזרות - הפסיקי, נוחי 2 דקות ובצעי שוב או עיברי לתרגיל אחר - שוב , בצעי אותו באופן מקוצר
3. אין לבצע פעילות שרירית למעט הליכה קלה עם השרירים עדיין כואבים
4. יש תקוה - התמדה - מדי פעם תרגיל יותר קשה ואז לחזור לפעילות הרגילה וחוזר חלילה
אין מצב ליאוש -הכי חשוב בצעי את ההליכה יותר מהר.
רק תוודאי שיש לך אישור לפעילות מרופא
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפילטיס ועוד
אהרון24/10/2007אני לא שייך להנהלת הפורום אבל יש לי השכלה וניסיון בנושא, לכן אשתדל לעזור לך.
פילטיס הינה פעילות מאוד מומלצת לכל גיל. אם עושים אותה נכון התועלת רבה, אחרת יכול להגרם נזק. מומלץ לבצע אותה תחת הדרכה ופיקוח מדריך מוסמך ומנוסה. אין מקום לריגשי נחיתות אם את מתעמלת בקבוצה. את לא חייבת לבצע את כל התרגילים במלאום ובצורה מושלמת. ההתקדמות מגיעה עם ההתמדה. יכולת הביצוע תלויה גם בנתוני יסוד גנטיים. לא כל אחד גמיש באותה מידה.
הכאבים שלך נובעים כנראה מביצוע לא נכון או מעבר ליכולת שלך בשלב הזה. כעיקרון לא ממשיכים להתעמל לפני שהכאב עובר אבל זה חשוב להבין את מקורו.
אם את מעוניינת בהרזיה, אני רוצה לציין שפילטיס לא שורפת קלוריות באופן משמעותי וגם לא תורמת לשיפור סיבולת לב-ראיה. למטרות אלה רק פעילות אירובית בעצימות בינונית עוזרת. אני ממליץ לך להגביר את קצב ההליכה בהדרגה ואם יש לך זמן וחשק גם את התדירות.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)