מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- זרועותשיר08/05/2010
היי,
יש לי בעיה שמציקה לי מאוד..הזרועות שלי פשוט לא פרופורציונליות ביחס לשאר האזורים בגוף.אני 1.62 ושוקלת 53 וממש לא רוצה לרדת במשקל מאחר ואני אוהבת מאוד את הגוף שלי כמו שהוא..כנראה שיש לי בזרועות ריכוז די גבוה של שומן אחרת אין לי הסבר אחר לזה שהידיים פשוט גדולות ביחס לגוף. אז השאלה היא מה עושים..אם אני ארים משקולות של 2 קילו למשל מה זה ייעשה? האם זה ישפר את המראה של הזרוע או שזה לא יתרום לכלום?בקיצור איך אני מצרה את היקף הזרועות? מדובר רק על החלק העליון - מהכתף עד למרפק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי לציין שאני בת 23.
שיר08/05/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלענבל
ד''ר איתי זיו09/05/2010הערותי...
1. לבדוק אחוזי השומן התת עורי בגוף, ללא נתון זה קשה לבנות תוכנית אימונים מתאימה. אחוז השומן הנורמלי הנו בטווח של 23-30 אחוז בממוצע וניתן לקיים בדיקה פשוטה זו אצל דיאטן קליני או איש מקצוע אחר כפיזיולוג מאמץ או מאמן כושר. אם אחוזי השומן בגופך רבים יחסית 30% ומעלה אין ספק שהדבר משפיע גם על האסתטיקה הגופני בכלל ובפרט הידיים.
2. מציע לבצע פעילות אירובית על בסיס קבוע 4 פעמים בשבוע מכיוון שלכך תרומה להפחתת אחוז השומן בגוף ושמירה על משקל חדש שהושג. הדופק לפי יכולתך. הזמן הנו בטווח של 60-20 דקות בממוצע.
3. התזונה הנה חשובה במיוחד. חשוב שהתפריט יהיה מוגבל קלורית לא עשיר בשומן ומתאים למבנה גופך ומטרת האימון.
4. הייתי מציע לא לבצע בשלב זה תרגילים ספציפיים לידיים אלא רק לאזורים- רגליים, גב, חזה, בטן, זוקפי גו. בכל אימון בצעי 24 סטים אם מדובר באימון בחדר הכושר (מספר חזרות ממוצע 15-8 עם משקל מתאים). אם אינך פוקדת את חדר הכושר והאימון הנו הוליסטי ולא בהכרח מתמקדים בהפעלת קבוצות שרירים מסוימות (כפי שנערך במרבית השיעורים בסטודיו).
ריכוז השומן בגוף האדם הנו גנטי. ייתכן שאצלך דווקא 'בחר' השומן להתרכז יותר בזרועות. לא להתייאש. יש אגב לא מעט נשים שהיו שמחות לריכוז שומן באזור זה ולא באזורים אחרים. סבלנות וטיפול בהרכב הגוף כפי שציינתי וכן האימון המתאים והתזונה יסייעו רבות.
בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)