שאלה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה
    עומר
    20/05/2010

מטרתי באימון היא גדילת שריר..ביום שאני לא מתאמן אני רץ 40-50דקות ריצה קלה בינונית,האם זה יכול להפריע למטרה שלי(גדילת שריר)? יש לציין שאני אוכל 2000ק והרבה חלבון למטרה(120גרם)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• עליה במסה

איתי הר-ניר
    20/05/2010

בכדי להעלות במסת שריר שי להיות במאזן קלורי חיובי.
    ומלבד חלבון, יש לקיים תזונה מלאה!
    גם לתמון צריכת המזון יש חשיבות מסויימת (אם כי לא גדולה כפי שנהוג לחשוב).

העובדה שאתה צורך 2000 ק"קל ביממה אינה אומרת שאתה במאזן קלורי חיובי,
    עלייך לחשב את סך ההוצאות הקלוריות שלך, שהינן סכום של,
    הוצאה קלורית בסיסית+הוצאה קלורית של פעילות גופנית/יום יומית שאינה מאפיינת את שיגרתך.

רק מאזן קלורי חיובי עקבי וממושך יניב תוצאות (יחד עם הרכב מזון מתאים).

כמובן שישנה חשיבות גם לתוכנית האימונים, שמספקת את הגירוי למערכת עצב-שריר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא מבין

עומר
    20/05/2010

אבל מה עושים עם השומן שגם יכול לעלות?רק בסוף התוצאה אני יוריד אותו וכל התקופה אני"אסבול" מעודף שומן?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד בירור

עומר
    20/05/2010

בנוגע למאזנ קלורי חיובי - אם אני עושה פעילות גופנית הקלוריות(הרוב) נשרפות משומן לא?
    נ.ב
    אני מתאמן 4 פעמים בשבוע
    יום אחד חזה+רגלים+יד אחורית
    השאר חזה וגב
    זה טוב?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הוצאה קלורית ושומן

איתי הר-ניר
    20/05/2010

מחקרים שונים ומשונים ומנסים למצוא מהו הרכב המזון וסוג הפעילות הטובה ביותר לשימוש במקור שומני בפעילות גופנית.

הדעות עד היום אינן חד משמעיות, כלומר...

בזמן תקופה של עליה במסה, יש לקבל את העובדה שתהיה עליה כזו או אחרת במסת השומן. מה שנהוג לכנות עליה "מלוכלכת".
    הרכב המזון שאתה צורך, (סוג הפחמימות, וכמותן, סוג השומנים וכמותם, ועודף הקלורי בו אתה נמצא) ישפיעו על אותה עליה מלוכלכת. בנוסף, הגנטיקה מאוד משפיעה על הרכב המסה שאותה אנחנו מוסיפים.

לאור עובדה זו, נהוג לחלק את תקופות שינוי הרכב הגוף לתקופת "עליה במסה" ותקופת "חיטוב".

ביצוע פיעלות גופנית, אינו מסטיח לך שימוש במקור אנרגטי בעיקר של שומן.
    יחס עצימות ומשך הפעילות, רמת כושר גופני, היבטוריה של דיאטות, תזונה וגנטיקה ישפיעו על דומיננטיות של מקור אנרגטי כזה או אחר.

באופן כללי, כדי לצמצם את העליה המלוכלכת המאזן הקלורי שלך צריך להיות מבוקר, יש הבדל בין להיות בעודף קלורי של 600 קק"ל או 200 קק"ל.
    יש הבדל אם הרכב המזון הוא פחמימות פשוטות או פחמימות מורכבות.

בכדי לקבל את הכלים הנכונים, אני ממליץ לך להיפגש עם תזונאי/ת.

חלוקה שקבוצות שרירים היא רק שיטה אחת מיני רבות, וחלוקה כזו או אחרת יכולה להתאים לאנשים שונים.
    אני ממליץ לך לבצע תרגילים מורכבים, ישנם מחקרים (אמנם לא חדשים) שמציינים שמעורבות של קבוצות שרירים גדולות משפרות את תגובת הגוף להורמון גדילה, ונגזרותיו כמו טסטוסטרון.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ריצה

שי אלנקרי
    20/05/2010

שלום אודם
    אני מחזק את דבריו של איתי, יחד עם זאת אין שום בעיה כל עוד האימון האירובי לא מתבצע יותר מ-2-3 פעמים בשבוע, אל תגזים בריצות וזאת מכיוון שהוצאה אנרגטית גבוהה עשויה לגרור את גופך למאזן קלורי שלילי ולתהליך הפוך מתהליך הבנייה אותו אתה רוצה להשיג. לגבי שאר התפריט וצריכת החלבון הייתי מציע שתתייעץ עם דיאטן או דיאטנית קלינית בנושא.
    שיהיה בהצלחה בהמשך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו