דופק גבוהה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דופק גבוהה
    עירית
    21/05/2010

שלום רב
    אני בת 27, בכושר טוב, טונוס שרירים יחסית גבוהה, ואני חושבת שיש בעיה עם הדופק שלי
    כשאני הולכת על הליכון במהירות 6.3-7 קמ"ש ובעליה בדרגה 4.5-5.5 הדופק שלי נע בין 153-164 וזה יחסית גבוהה (80 אחוז מהדופק המקסימלי שלי) בעוד שמבחינה גופנית אינני מרגישה מאמץ ניכר (אני מזיעה קצת אבל זה קצב שאני שומרת עליו למשך שישים דקות ולא מרגישה שקשה לי. אני יודעת שביחס לממוצע אני נחשבת לאדם בכושר טוב ולמרות זאת הדופק שלי ממש גבוהה, משהו בכל הנתונים לא מסתדר לי כי ההגיון אומר לי שאם אני עובדת ב80 אחוז מהדופק המקסימלי שלי אני צריכה להיות במצב של ממש מאמץ- אבל אני מגיעה לדפקים האלה ממאמץ שנחשב עבורי לסביר..
    אם אני רצה על ההליכון בקצב של 9-10 קמש הדופק שלי יכול להגיע ל-175- 180 מריצה שאני פיזית לא מרגישה שהיא קשה לי מידי..

חשבתי שאולי מכשיר המדידה שלי לא טוב- אבל הנתונים שמתקבלים זהים במדידה במכשירים שונים..
    יש סיכוי שתוכלו לעשות לי סדר בדברים? אני לא רוצה לעבוד בדפקים מסוכנים

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דופק גבוהה

הוספת תגובה

• שכחתי לציין שדופק המנוחה שלי 70-73

עירית
    21/05/2010

שכחתי לציין שדופק המנוחה שלי 70-73

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לעירית

ד''ר איתי זיו
    21/05/2010

הדופק במנוחה יחסית גבוה למתאמנת שעל פנין נראה שהנה בעלת כושר אירובי טוב יחסית.\
    מציע לבצע בדיקת לב במאמץ על מנת לשלול בעיות שונות פוטנציאליות וגם כדי לאתר דופק מטרה מדויק. בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• 2 אופציות

איתי הר-ניר
    21/05/2010

באופן כללי, אם נשלול פתולוגיות, איני מכיר את ההיסטוריה הבריאותית שלך,

1. כנראה אינך יודעת את הדופק המקסימאלי שלך.
    2. המכשירים שאת מקבלת מהם נתונים אינם מדייקים.

כאשר אין סימנים קליניים להפרעה קצבית, או תחושות על סחרחורות בזמן מאמץ, כאב בחזה, בחילה קלה, כאב בצוואר, טישטוש, יוהש בפה ועוד...
    אז אין לך מה לדאוג.
    דופק מסוכן? מזה דופק מסוכן?

אם את מעוניינת להזים חששות שיש לך, תפני למרכז לרפואת ספורט, תבצעי בדיקת מאמץ.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו