שאלות..

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלות..
    אור
    23/05/2010

אם באימון כח אני מתאמן על 4 קבוצות שרירים שונות שלוש פעמים שלושה סטים במגוון תרגילים האם עדיף לעבוד על 2 קבוצות במקביל או על כל הארבע? הדאגה שלי היא שיש יותר מדי זמן מנוחה בין כל שלושה סטים.

האם עדיף לעבוד בסמיכות על שרירים שמקבילים או קרובים אחד לשני? (לדוגמא בטן וגב תחתון או זרועות וחזה)

עוד משהו קטן.. בעקבות פציעה איני יכול לעסוק בפעילות אירובית כרגע האם יש סיכוי לראות ירידה באחוזי שומן משלושה אימוני כח שבועיים?

האם אפשר להשתמש באופני כושר לשם חיזוק שרירי הרגליים ולא לפעילות אירובית ארוכה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלות..

הוספת תגובה

• לאור

ד''ר איתי זיו
    26/05/2010

לא ממש ברור...
    1. למה הנך מפעיל רק 4 קבוצות שרירים בשבוע? הנך אמור להפעיל 8 (!) במידה ומדובר באימון בחדר הכושר: רגליים, גב, חזה, כתפיים, כופפי מרפק, פושטי מרפק, בטן וזוקפי גו.
    2. במידה והנך מבצע 3 אימני כוח בשבוע ואינך מתאמן מתחיל הרי שהנך יכול לפצל את האימון לשני חלקים: AB. אזי בכל חלק הנך מפעיל 4 קבוצות שרירים. למשל באימון ביום ראשון ורביעי תכלול את השרירים: רגליים, גב, פושטי מרפק ובטן ואילו בימי שני וחמישי את השאר: חזה, כתפיים, כופפי מרפק וזוקפי גו. מספר הסטים בכל חלק - 27-24 בממוצע.
    3.ניתן להלחיט גם לא לפצל אך אז עליך להפעיל את כל 8 הקבוצות באותו אימון וההתקדמות הנה פחות משמעותית.
    4. ניתן גם ללא פעילות אירובית להפחית באחוזי השמן אך הדבר מצריך תפריט הבנוי באופן מושכל .
    5. אופני כושר מיועדים לשיפור יכולת אירובית ולא לחיזוק. זמן הפעילות הממושך גורם להפעלת המערכת האירובית ולא האנאירובית.
    6. ניתן להפעיל קבוצות שרירים סמוכות, נגדיות כמו בטן-זוקפי גו וכדומה הכול תלוי במטרת האימון, רמת המתאמן, הזמן המוקדש לאימון ועוד. ישנן מספר שיטות אימון שכך נהוג לבצען. למשל - סופר סט.
    בהצלחה רבה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא מה שהתכוונתי...

אור
    28/05/2010

הכוונה היא לא שאני מפעיל ארבע קבוצות שרירים בשבוע אלא ארבע קבוצות שרירים באימון... והשאלה נוגעת לסדר שבו כדאי לבנות את האימון האם לעבוד על כל ארבעת השרירים ברוטאציה או לעבוד על שתי קבוצות שריר לסיים איתן ולעבור לשתי הקבוצות הנותרות לאימון זה מה שמקצר את הזמן בין כל שלושה סטים לשריר מסוים. והאם מומלץ לעבוד על שרירים שתומכים אחד בשני בסמיכות זה לזה.
    בקשר לאופניים.. אני יודע שריצת ספרינט תורמת יותר לחיזוק שרירי הרגליים מאשר ליכולת אירובית מכיוון שאיני יכול לרוץ כרגע האם אפשר לחקות את הפעולה עם אופני כושר? (דרגת קושי גבוהה לפרקי זמן קצרים) ובכל מקרה אילו תרגילים לחיזוק שריריי הרגליים אני יכול לבצע ללא משקולות מכיוון שאני מחלים משברי מאמץ.
    באמת באמת תודה רבה על התשובות המושכלות והמפורטות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו