מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לד"ר איתי זיו- פעילות אירוביתשלי24/05/2010
שלום רב! אני בת 22, ועסקתי שנים רבים מאז היותי נערה באתלטיקה וגם בעבודה בחדר כושר והייתי רצה המון. בזמן הצבא המשכתי לרוץ אך כנראה בעקבות מאמץ יתר החלו לי כאבי ברכיים שנמצאים איתי עד היום ואינם מאפשרים לי לרוץ ואפילו לבצע פעיליות אירוביות אחרות כגון: אופניים, קרוס וגם שחיית חזה. אני ממש מיואשת כי כל כך חבל לי שכל הכושר שצברתי עד עכשיו יורד לטימיון. אני מטופלת אצל פיוזוטרפיסט ספורט אשר מסייע לי בתרגילים לחיזוק שרירי הרגליים ואני מבצעת אותם- אבל ביינינו אני מרגישה שזה סתם, כלומר- בעבר הייתי מבצעת סקווטים ומכרעים עם משקל ומוט חופשי והיום אניי רק עושה עמידה על רגל אחד בלי משקל, או כל מיני הרמות אגן למינם- תרגילים אשר לדעתי מיועדים יותר לנשים מבוגרות ולא לצעירה כמוני. ואינם באמת משפיעים על חיזוק הגוף.
לשאולותיי:
1. האם לדעתך תרגילים אלו אכן יכולים להשפיע לטובה על גופי ולחזקו? כמובן ששאלתי זאת את הפיוטורפיסט והוא אמר שרק תרגילים אלו מחזקים את הגוף, וכל התרגילים בחדר כושר רק מנפחים שרירים ולא באמת עוסקים בחיזוק.. מה דעתך?
2. בנוגע לפעילות האירובית- אינני חושבת שאוכל לחזור לרוץ, כלומר הפציעה ממש השפיעה עליי, ולכן חשבתי להתחיל ללמוד שחיית חתירה ששמעתי נחשבת לבריאה ביותר, מה דעתך? האם שחיית חתירה 4 פעמים בשבוע במשך כ40 דקות כל פעם בשילוב עם עוד 4 אימוני כוח בשבוע היא פעילות מספיקה? או ששחיה היא יעילה רק כתוספת לפעילות אירובית אחרת? כי כרגע אני לא יכולה לבצע שום פעילות אחרת..
3. שמעתי שמידה ומפסיקין להתאמן אז לא רק שיורדים בכושר, אלא גם נמצאים בכושר ירוד יותר מזה שהייתי בהתחלה? האם אכן הדבר? אם כן כיצד אוכל לשנות זאת?
4. במידה ולא אוכל לחזור לבצע תרגילים כגון סקווט ומכרעים ללא כאב, האם יש לך רעיונות לתרגלים נוספים שניתן באמצעותם להעלות מסת שריר ברגליים ולחזק את הפלג גוף התחתון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדניאל
ד''ר איתי זיו26/05/2010כמה תשובות לכמה שאלות....
1. חשוב מאוד מאוד לבדוק מה מקור הבעיה שלך. כאבי ברכיים אינם סיבה להפסקת הריצה או כל פעילות אירובית שיש בה IMPACT. ברך הנה מפרק מורכב מאוד ועשויות להיות הרבה סיבות לכך שאת חשה כאב. לפי מה שקראתי עוד אין לך אבחנה לבעיה שלך... איך אפשר לתת תרגילים ולטפל אם לא יודעים מה להמליץ? יש עשרות אפשרויות!!!
2. טיפול אצל פיזיותרפיסט חיוני וחשוב רק לאחר שיודעים מה הבעיה אחרת היעילות הנה לא גבוהה.
3. טרם ברורים כל הפרטים אך על פניו נראה שאת מבצעת תרגילים בדרגת קושי קלה מדי לספורטאית. במקרה זה לא ניתן לשפר את היכולת הגופנית ללא גירוי תמידי של המערכות הגופניו השונות.
4. חשוב מאוד לבצע תרגילים פונקציונליים על מנת לחזק את השרירים המייצבים באזור הברך. אך אולי הבעיה אינה רק בברך אלא במפרקים נוספים גם.
5. לגבי תרגילים שמנפחים את הגוף... אין דברים כאלה. ממש לא פשוט אצל נשים להעלות מסת שריר מכיוון שריכוז ההורמון הגברי טסטוסטרון נמוך אצל באופן ממשעותי יחסית לגברים. בנוסף על מנת לתרום מהותית לעלייה במסת השריר יש להקפיד על מספר כללים כגון: מספר אימוני כוח רב דיו בשבוע, זמני מנוחה קצרים בין סט לסט, עצימות אימון גבוהה במיוחד, צריכת חלבון רבה באופן מהותי לעומת אדם מן השורה, גנטיקה מתאימה (נוכחות של סיבי שריר לבנים בעיקר) ועוד...
6. ניתן לשחות ולבצע פעילויות אירוביות אחרות בהן אינך חשה בכאבים, בטרם את מוותרת על פעילות אירובית שהנך אוהבת, ריצה למיטב הבנתי מציע לבדוק ביסיודיות אצל איש מקצוע רציני מהות הבעיה והתרגילים המתאימים.
בכל מקרה מציע גם להתייעץ במקביל בפורום רפואת ספורט. בטוח יוכלו לתת עוד פרטים חשובים.
בנצלחה והכי חשוב לא להתייאש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)