מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שמירה על כושריוסי25/05/2010
אני בחור בן 24 מתאמן די זמן בחדר כושר,
עקב החלפת עבודה אני כנראה יהיה צריך לוותר על המכון , בגלל שיש לי הרבה משמרות
אני רוצה עדיין לשמור על כושר
לכן אני רוצה להתאמן בבית
האימונים שאני מתכנן הם לעשות : מתח ,כפיפות בטן, כפיפות חזה,ומקבילים,
האם מ4 פעולות האלה + תזונה נכונה אני יכול לשמור על כושר ומסת שריר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לירון
ד''ר איתי זיו26/05/2010הערותי...
1. ניתן גם ללא אימון במועדון הכושר לשמור על היכולת הגופנית ולהשתפר באופן ממשי.
2. באימון בבית חשוב במיוחד לבצע תרגילים בהם מופעל עומס רב דיו על מערכת שלד-שריר. לפיכך חוץ מתרגיל המתח חשוב שתבצע תרגילים נוספים בהם העצימות גבוהה גם על מנת שתשתפר.
3. בחודשי האימון הראשונים במידה וכושרך הגופני אינו גבוה גם גירויים קלים יחסית יגרמו לשיפור כושרך הגופני, אך בהמשך יש לבצע תרגילים בדרגת קושי גבוהה יותר על מנת לגרום לגוף להסתגל לעומס המחודש ומכאן - השיפור ביכולת הגופנית.
על מה לשים לב?
א. לבצע את אימוני הכוח לא בימים עוקבים. ניתן להסתפק ב- 3 פעמים בשבוע לצורך העניין.
ב. טווח החזרות בכל התרגילים אם מטרת האימון הנה היפרטרופיה 15-6 בממוצע. בתרגילים שהנך מבצע מעל 15 הוסף משקל או בצע את התרגיל כך שאינך מסוגל לבצע חזרות רבות מדי (למשל, 20).
ג. להקפיד על זמני מנוחה קצרים בין סט לסט (90-30 שניות בממוצע - תלוי במספר החזרות). הדבר תלוי במטרת האימון במקרה זה. אם אינך מעוניין בהעלאת מסת שריר אלא רק בחיזק כללי הרי שהחשיבות לזמני המנוחה פחותה יותר.
ד. חשוב לגוון מפעם לפעם בתרגילים המתבצעים. יש עשרות תרגילים (!!!) שניתן לבצע בבית ללא משקולות. מציע שאחת לחודש תחליף את התרגילים, מספר החזרות המבוצע בכל אחד מהם, הסדר של התרגילים, מהירות הביצוע, השתמש בטכניקת אימון מפעם לפעם ועוד.
ה. פעילות אירובית הנך יכול לבצע מחוץ לבית ללא בעיה. הליכה, ריצה, רכיבה על אופניים, שחייה ועוד.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיתי
יוסי26/05/2010כתבת לי שיש עשרות תרגילים שאפשר לבצע בבית
איזה עוד תרגילים יש חוץ, ממתח מקבילים בטן וכפיפות חזה?
ועוד שאלה איך אני יכול לעבוד על היד הקדמית? ( בלי משקולות)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)