אימונים , פירוק שריר,ירידה ב%שומן

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אימונים , פירוק שריר,ירידה ב%שומן
    קייסי
    29/05/2010

שלום ,
    אני ממש רוצה לרדת במשקל , אך אני לא מורידה . האמת היא שהפסקתי לא רע לנשנש, לפחות כשלא בא לי . :) לא כמו פעם. אני מתאמנת ותיקה , כ 8 שנים , ומבחינת מסת שריר אני עולה מאוד מהר ובעיקר בגפה העליונה .

מבחינת אירובי , אני ממש מבצעת אימונים קשים יחסית , אך שאלתי היא : כל יום שישי , אני נהנית מואד ללכת בפארק ואפילו לרוץ כמעט כל זה יוצא 1:30 כל יום שישי . (30 דקות הליכה ,אחר כך אינטרוולים (10 דקות ריצה ו5 דקות הליכה *2) ואז עוד חצי שעה הליכה . באימון כזה אני שורפת בין 700 ל750 קלוריות . נראה לי יפה לא ? השתפרתי מבחינת ריצה ודופק מן הסתם. אבל : מתי מתרחש הפירוק שריר? והאם אני צריכה לאכול יותר חלבון מהרגיל לאחר האימון בגלל זמן האימון?

אני ממש לא מורידה במשקל:האימונים שלי קשיים , על מחזורי בין פעם לפעמיים בחד"כ זה התוכנית החדשה . אירובי משתדלת בין 3 ל5 לא פחות . (לרוב יוצא לי 3) וזה אינטרוולים ריצה 5 דוקת הליכה 3 דקות , בלדעת שבכל אימון אני שורת בערך בין 350 ל430 קל' אז מה מתפקש לי , התזונה נכונה (הייתי עם תזונאי, הפסקתי כי זה יקר לי מאוד) אך בערב מידי פעם אני מפקששת עם מתוק! אוף

הרבה יותר קשה להוריד 3 קילו מאשר השכן שצריך להוריד 30 קילו ! למה ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• ל-KC

ד''ר איתי זיו
    29/05/2010

הערותי...
    1. מדוע את צריכה להפחית 3 קילוגרם במשקלך? מי קבע שאינך במשקל התקין שלך? מהו הרכב גופך? ללא נתונים אלה לא ניתו לדעת אם בכלל את צריכה לרדת במשקל וכמה. החשוב הרבה יותר הנו מידת אחוז השומן בגופך ולא משקלך מכיוון שהנך לפי הכתוב עוסקת בפעילות גופנית בהיקפים יחסית די גדולים.
    .2 הפחתת מספר קילוגרמים מועט בדרך כלל קשה יותר מהפחתת מספר רב של קילוגרמים. במידה והנך מעוניינת להפחית עוד במשקל והתזונה אינך משנה בשלב זה אין ברירה אלא להעלות את עצימות האימון וההוצאה הקלורית השבועית בהתאם. יש לקזז קלוריות ויהי מה לשם כך! נסי להדביר קצב הפעילות האירובית. לבצע אימון משקולות נוסף במהלך השבוע וכך להגביר את חילוף החומרים, להשתמש בטכניקות אימון שונות באימון האירובי והאנאירובי על מנת למקסם את האימון ולהתקדם עוד. כך ההוצאה הקלורית במנוחה ובמאמף יעלו באופן ממשי.
    3.פירוק שריר לא מתרחש כה מהר. הדבר רלבנטי בעיקר למתאמנים מאומנים המבצעים אימונים אנאירוביים ממושכים של מעל שעה. מתאמן 'מן השורה' לא יעמוד בעומס כזה לכן הדבר פחות רלבנטי לגביו. בכל מקרה אין צורך שתבצעי אימוני התנגדות ארוכים ואימון של 90 דקות סה"כ הכולל גם חלק אירובי וגם אימון התנגדות - מצוין.
    4. על פניו נראה לי בהתוכנית שלךלא בנויה באופן מושכל וקשה להתקדם כך. יש לבנות תוכנית אימונים מסודרת עם קציונל מסודר ומאורגן היטב והכי חשוב - מטרות. מציע שתתיעצי עם פיזיולוג מאמץ . פגישה כזו תקיימי מציע אחת לחודש על מנת שתוכלי לעמוד בהוצאה הכספית ולהגיע ליעדייך.
    אגב, ייתכן שאחר שתבדקי את המצוין בסעיף 1 תיווכחי לדעת שכבר הגעת ליעדים... בכל מקרה לא אפשרי לבנות תוכנית שציינתי בפורום אך על פניו נראה שכדאי.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

קייסי
    29/05/2010

היי תודה . אניאכן בוודאות צריכה לרדת , כי קודם כל אני לא מרגישה טוב עם עצמי ככה . נהיתי מאוד אובססיבית עם גופי וזה מפריע לי מאוד , מעצבן אותי ביומיום שלי , ואף מגיע למצבים של בחי לפעמים. לא בא לי שזה ימשיך כך.

אני שוקלת (זה היה לפני כחודשיים) : 33% שומן (זה הכי גבוה שהגעתי) אני 1.73 . 72 קילו. החודש הזה אני מרגישה שירדתי קצת . אך יש לי עוד דרך , וזה מאוד קשה לי . לא בא לי להיות במשטר כזה כל חיי , אני אוהבת לחיות (לא אכלנית ) / אגב : הייתי עם פיזיולוג למאמץ במשך חודשיים וחצי , ירדתי 3% שומן בשבועיים אך העלתי הכל בחודשיים ואף יותר מכשהגעתי אליו. הוא קיזז לי קשות וזה הטריף אותי . לא היה לי כלום לנשנש , והנפש שלי צריך את זה .

לגבי אימוני כוח , אני כל הזמן עובדת מסביב 15-20 חזרות כי אני מפחדת להוריד חזרות כדי לא לגדול במסה , אני גם כככה רחבה . אך אני משנה כל הזמן זמני מנוחות , תרגילים , זוויות , טווחי חזרות , נע בין 15 20 , חודש 15 חודש 20 ...שיטות וכל'

לגבי האירובי שלי , זה מפוזר כי זה תלוי בעבודה שלי . בדרך כלל שישי קבוע ואותו סוג , אך במהלך השבוע זה אף לא אותו יום כמו שבוע שעבר כי זה לא מהפשך , ולרוב אני עושה אינטרוולים : הלכיה / ריצה 5 דקות מול 3 דקות .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טוק טוק ......

קייסי
    06/06/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו