מתיחות ושילוב האימונים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מתיחות ושילוב האימונים
    ערן
    30/05/2010

אז ככה בנתיים אני עושה FBWאימונים ביתיים..
    פרטים:
    גיל 14 וחצי
    גובה: 1.66
    משקל: 54

אימון:

רגליים :
    סקוואט - 3

מכרעיים - 3

גב :
    מתח - 3

חתירה עם משקולות - 3

ח חזה - 2 סטים (מומלץ)

כתפיים :

לחיצת כתפיים בישיבה - 2 סטים(מומלץ)

הרחקת ידיים לצדדים בעמידה כפופה- 3 סטים (מומלץ)

יד אחורית:

קיקבאק - 2-3 סטים

יד קידמית:

ישיבה פתיחת רגליים הרפיית היד ואז הרמת המשקולות בזוית ישרה 3 סטים
    ישבה בקצה הרמת משקולות מרפקים צמודים-אלכסון

טרפזים :
    משיכת כתפיים - 2 סטים

על תאומים:

בטן :
    כפיפות בטן - 3 סטים

עכשיו את האימונים אני מתחיל היום ואני רוצה לשלב אותם 3 פעמים בשבוע..
    מה הבעיה היא שיש לי ביום ראשון ורביעי אימון שנמשך שעתיים וחצי משש עד שמונה וחצי (בערב.)

אז השאלה היא מתי לשלב את האימונים באותו יום עם הטניס , יום אחרי תנו לי זמנים!!

דבר שני אם צריך לעשות לכל שריר מתיחה לפני שאני עושה את האימון שלו?
    אם אני עושה בהתחלה סוג של מיתחה שכוללת את כל המתיחות לשרירים זה עדיין טוב?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מתיחות ושילוב האימונים

הוספת תגובה

• בקשר לאימון

ערן
    30/05/2010

אני כרגע מנסה לעלות במסה והמטרה שלי היא להגדיל את המסה של השרירים

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לערן

ד''ר איתי זיו
    31/05/2010

מקווה שהבנתי.. הערותי הן:
    1. במידה והנך מתאמן בטניס מומלץ שאימון הכוח יהיה ביום שלמחרת ולא באותו יום, לפחות בחודשי האימון הראשונים.
    2. במידה ורק עכשיו הנך צמתחיל לבצע אימוני כוחו הרי שאני ממליץ לבצע ב- 3 חודשי האימון אימון כוח בסיסי הכולל את כל קבוצות השרירים - 8 במספר ורק לאחר מכן לעבור לתוכניות אימון מתקדמות יותר וזאת בהנחה שאין לך ניסיון קודם באימן התנגדות.
    3. אם כך בצע תרגילים לרגליים, גב, חזה, כתפיים, כופפי מרפק, פושטי מרפק, בטן וזוקפי גו. לרגליים ניתן לבצע 2 תרגילים, סקווט ומכרעים (עדיף במקרה שלך דינאמי) ואילו לשאר קבוצות השרירים ניתן להסתפק בתרגיל אחד. בכולם 3 סטים של 12-15 חזרות. לשרירי הרגליים בצע סה"כ 5 סטים.
    5. בעוד חודש יש להחליף את תוכנית האימונים והדבר יתבטא בתרגילים אחרים, מספר חזרות שונה (למשל - 10 עם משקל גבוה יותר). כך גם בעת שהנך מבצע את התוכנית בחודש השלישי.
    6. עדיף שתבצע תרגילים מורכבים ולא מבודדים על מנת להפעיל מספר רב של שרירים. הדבר רלבנטי במיוחד בתקופת האימון הראשונה בטרם עוברים לתוכניות מפוצלות.
    7. חשוב להקפיד על תזונה מתאימה והנך עוסק בטניס עליך להקפיד במיוחד על מנת למקסם את התוצאות.
    8. מתיחות - אין מניעה לבצע בין הסטים, אך לא יותר יעיל מאשר לבצע בסוף האימון וגם מעייף ומסרבל את האימון. לשיקולך.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התגובה שאלה נוספת

דביר ש
    31/05/2010

1. לגבי זמני האימון אז האם אתה ממליץ על ימי שני , חמישי ושבת? כי בימי ראשון ורביעי יש לי אימון טניס
    2. דבר נוסף הוא שכרגע אני מתאמן בבית. מה שאומר שיש לי רק מתח ומשקולות ( כרגע 2 של 3 ק"ג ו2 של 5 ק"ג ) אני מתכוון בהמשך לקנות משקולות מתברגות עם 2.5 , 5, 10 ק"ג..
    הבעיה שניחנתי בה היא שהיום כאשר בצעתי את אימון ה FBW ( בפעם הראשונה והוא נמשך כשעה ו20 דקות) ניתקלתי בכושי לבצע כמה תרגילים כיוון שאין לי "ספסל" הינה התרגילים :
    חתירה עם משקולות
    לחיצת חזה - 2 סטים (מומלץ)
    פרפר - 3 סטים

עכשיו אם אין דרך אחרת לבצע את התרגילים אשמח לתחליף הינה שוב תרגילי האימון שלי כדי לראות מה יש ..

רגליים :
    סקוואט - 12X2
    מכרעיים - 12X2

גב :
    מתח - מקסX3
    חתירה עם משקולות - 3

חזה:
    לחיצת חזה - 2 סטים (מומלץ)
    פרפר - 3 סטים

כתפיים :
    לחיצת כתפיים בישיבה - 2 סטים(מומלץ)
    הרחקת ידיים לצדדים בעמידה כפופה- 3 סטים (מומלץ)

יד אחורית:
    קיקבאק - 2-3 סטים

יד קידמית:
    ישיבה פתיחת רגליים הרפיית היד ואז הרמת המשקולות בזוית ישרה 3 סטים
    ישבה בקצה הרמת משקולות מרפקים צמודים-אלכסון

טרפזים :
    משיכת כתפיים - 2 סטים
    על תאומים: מדגה עליה וירידה עם משקולות

בטן :
    כפיפות בטן - 3 סטים

3. האם התרגיל לטרפזים שאני מבצע הוא מספיק והאם יש לך העירות נוספות..
    4. דבר אחרון לגבי התזונה היא האם להוסיף עוד כמות מסוימת (אני אשמח למספר מסוים) של קלוריות/חלבונים לתזונה שלי כיוון שאני מוציא בנוסף כמו שאמרתי עוד אנרגיה ושורף קלוריות בטניס..
    5. לגבי חדר כושר - האם לא מומלץ לי בשלב הזה ללכת לחדר כושר ולחכות עד גיל 16..
    כדי שלא אפצע או שתהיה פגיעה בגדילה ובגוף?
    שוב תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו