מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תחושת פירוק שריר לאחר אימון???אלעד01/06/2010
שלום,
אני מתאמן כחצי שנה בחדר כושר בצורה רצינית בתכנית AB, כרגע עושה 4 אימוני כוח ו3 אימוני אירובי בשבוע(אירובי ישר אחרי 3 מ4 אימוני הכוח)
תופעה שאני שם לב אליה היא ששעתיים אחרי האימון נגיד אני מרגיש את השרירים שעבדתי עליהם רפויים ודלים בצורה בלתי רגילה.
אני מקפיד על תזונה נכונה עם כ150 גרם חלבון ביום+ פחמימות+ שומנים מן הצומח בעיקר(כ5-6 ארוחות) ודווקא בימים שאני לא עובד בחדר כושר(שבת) אני יכול להתעורר ולהרגיש את כל השרירים בשיא חוזקם
האם הדבר נורמלי או שאני מגיע למצב של קטאבוליזם מסיבה כלשהי?
אני חייב לציין שאני אף פעם לא עובר את ה70 דק' מקסימום לאימון כוח(לרוב אני עובד כ50 דק', אם אני מתעכב ממש מגיע ל70)
ראיתי וקראתי מעט על קריאטין וסגולותיו כביכול במניעת קטבוליזם, בכללי אני מאוד שמרן ומעדיף את הכל טבעי פרט לאבקת חלבון שאני לוקח בסמוך לאימון כי פשוט קשה לי להקפיד על רמת חלבון כ"כ גבוהה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ?
עומר01/06/2010כמה עלית במשקל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא עליתי
אלעד01/06/2010ירדתי מ88 ל82 קילו, אחוז השומן שלי בגוף עמד על כ26 וכיום עומד על 19 בערך.
אני תקוע על המשקל בזמן האחרון וצורך קלוריות בצורה די מאוזנת להוצאה הקלורית עם דגש על יותר חלבון וכ180 גרם פחמימות עם הרבה ירקות וכ4 ליטר מים ביום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתחושת דלדול
עופר קיס02/06/2010כאשר שריר חווה אימן - בטח אימון התנגדות וגם אירובי, הסוכר שאגור בשריר יחד עם מיים מנוצל והשריר עשוי להיות מדולדל. לכן באמת חשוב להשיב לו סוכר וחלבון מיד לאחר האימון. הסיבה שאתה מרגיש בשיא בימים בין האימנים הם כתוצאה מהתאוששות השריר. בכלל נראה לי ABAB + אירובי באותו היום עלול לגרום לתשישות עם הזמן. אולי תוריד אימון כח ותפריד בין סוגי האימון. תנסה , או אם אתה מתקדם תשאר איך שנוח
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעייפות שרירית
שי אלנקרי02/06/2010שלום אלעד,
סביר להניח שזה נובע מעייפות שרירית ומעייפות כללית של הגוף. כל עוד אתה מקפיד על אימונים הנעים סביב השעה, מקפיד על תזונה ומנוחה סבירה בין האימונים, לא חושב שיש סיבה לחשוש. יחד עם זאת תוכל תמיד להתייעץ עם המדריך בחדר הכושר ולבדוק האם התכנית שהנך מבצע טובה והאם ישנו צורך לשינוי. בהצלחה בהמשך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
אלעד03/06/2010מה שאני עושה כיום זה תוכנית שבועית כך: ABXABXX
כשבאימון A הראשון והשני והB השני אני מכניס אימוני אירובי(סה"כ יוצא 3 פעמים)
אני מאמין שהמנוחה הזאת מספיק טובה, אני לא מרגיש כאבי שרירים מיוחדים אחרי האימונים רק באמת כמו שציינתי האפקט של הפירוק
תודה על הייעוץ מבין שזה נורמלי לחלוטין עכשיו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)