מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שרירים בידייםירין04/06/2010
שלום אני בן 15 , אני בגובה 1.73 ושוקל בסביבות ה60 ק"ג אני מרים משקולות של 4 קילו .
הכנתי לי תוכנית אימונים ביתית ע"י תרגילים שלקחתי משני אתרים באינטרנט לתרגילי כושר .
התוכנית שלי משולבת כך :
יום א ' - אימון שריר ידיים(דו ראשי) + כתפיים
יום ב' - שריר בטן + רגליים+ יידים(תלת ראשי)
יום ג' - שריר ידיים(דו ראשי) + חזה
יום ד' - שרירי בטן + רגליים + ידיים(תלת ראשי)
יום ה' - שריר ידיים(דו ראשי) + גב
יום ו' - שריר ידיים(תלת ראשי
יום שבת - מנוחה .
השריר שאני הכי רוצה לחזק הוא היד ( יותר חשוב השריר הדו ראשי וגם התלת ראשי ) .
לשם כך בימי ראשון שלישי וחמישי אני מתאמן על שריר היד הדו ראשי , ובימי שני רביעי ושישי על שריר היד התלת ראשי ( כפי שרשום למעלה ) .
מספר הסטים שאני עושה הוא 3 ומספר החזרות בכל סט הוא 25 .
לפני האימון ובמהלך היום ( ארוחת צהריים ובוקר ) אני אוכל מסודר ( קרונפלקס בבוקר ופחמימות בצהריים ) ואחרי האימון אני אוכל כריך עם טונה .
התוצאות שאליהם אני רוצה להגיע הם : שהשריר הדו ראשי והתלת ראשי יהיו חזקים במידה מאד מאד מספקת , ושיהיה לי חיטוב מרשים ביד .
עפ"י מה שתיארתי לך , על סמך הידע וההבנה שלך תוך כמה זמן אני ייראה את התוצאות המספקות והממשיות שאני רוצה ( שריר חזק + חיטוב ) ??? אשמח לקבל תשובה , תודה ויום נעים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לירין
ד''ר איתי זיו05/06/2010האמת.. סלט לא קטן.. הערותי הן כדלהלן:
1. כמה זמן הנך מתאמן? אילו הם הנתונים האנתרופומטריים שלך: הרכב הגוף, משקל, גובה וכדומה? ללא נתונים אלה לא ניתן לבנות תוכנית אימונים מסודרת ומושכלת.
2. התוכנית שהצגת של 6 אימונים אנאירוביים בשבוע מתאימה למתאמנים מאומנים ממש. מכיוון שלא מצוין הנתונים שהוזכרו בסעיף 2 ותחושתי ששהוותק באיימונים אינו רב יש לתכנן את האימונים אחרת, לפי פיצול הגוף לשני חלקים כך שבכל אימון מפעילים 4 קבוצות שרירים.
3. למרות שהנטרה הנה חיזק שרירי הזרועות יש להפעיל ולחזק את כל שרירי הגוף. לאחר בניית בסיס מוצק ואיתן ממקדים את העומס לפי מטרות המתאמן ובמקרה שלך - הזרועות. לא הגיוני ולא סביר להקנות לזרועות יתרון או בטרם יש בסיס מוצק לגוף כולו.
4. מספר החזרות - 25 בכל סט רב מדי ולא יעיל דיו לשם העלאת מסת שריר. ההשפעה הרבה במיוחד הנה בטווח חזרות של 20-6 כאשר מרבית האימון- סטים יתבצעו בטווח של 15-6 חזרות.
5. שאלה חשובה לא פחות הנה האם יש ברשותך מספיק משקולות בבית על מנת להעלות עומס. זו הבעיה בדרך כלל באימון בבית שחסר ציוד על מנת להעלות את העומס באופן ממשי.
6. תוצאות ניתן לראות לאחר חודשיים לפחות של אימון התנגדות. שיפור ממשי בהיקף הזדוע של 5 ס"מ למשל עשוי להימשך גם חצי שנה ואף שנה, תלוי במשתנים רבים כגון: הרמה ההתחלתית, מספר האימונים השבועי. העומס באימון, הגנטיקה, התזונה וכדומה.
7. התפריט התזונתי שצייינת לא נראה מספק לשם העלאת מסת שריר. לשם כך מומלץ להעלות מהותית תא צריכת החלבון היומית וכן את הפחמימות. מציע שתייעץ בפורום תזונת ספורט בעניין.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)