מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- התכווצות שרירים/שרירים מתוחיםשמעון07/06/2010
שלום,
רציתי לדעת האם יש אמת בדעה של אנשים רבים(מתוכם גם כמה מדריכי כושר) שכדי לשחרר שריים תפוסים, מתוחים, הדרך הטובה ביותר היא פשוט להמשיך לבצע פעילות גופנית?
חזרתי לכושר לאחר הפסקה של מספר חודשים (שבהם המשכתי לשמור על תזונה נכונה), אך בכל פעם השרירים נתפסים: בעיקר ברגלים. אני עושה מתיחות, שם קרח, אך שום דבר לא הכי עוזר.
( אני מתאמן רק אירובי בינתיים ומאז שחזרתי לכושר לא עשיתי הרבה אימונים, כ 10: בעיקר הליכה משולבת ריצה ממש קלה לסירוגין)
האם זה נכון, או שמא פשוט לאחר מספר פעמים של פעילות הגוף שוב יתרגל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשמעון
ד''ר איתי זיו08/06/2010הערותי....
1. שרירים מתוחים/תפוסים עשויים להיות מסיבות רבות. ייתכן סגנון הריצה או פעילות אירובית אחרת שהנך עושה אינו מדויק. אזי יש לכך השפעה על העומס המופעל על כלל מערכת שלד- שריר. ייתכן שהמתיחות שהנך מבצע אינן אלה שיש לבצע אאל אחרות, ייתכן שנעלי הריצה אינן מתאימות לכך ספציפית, ייתכן שהתזונה אינה מבוקרת ולא מאוזנת וחסרה באופן משמעותי מגנזיום ועוד ועוד.
2. ייתכן שתוכנית האימונים האירובית אינה בנויה באופן מושכל ולכן הנך חש שרירים תפוסים או מתוחים. מציע להתייעץ עם איש מקצוע בעניין או לחפש ברשת תוכנית אירובית מסודרת לרמה שלך, יש בלי סוף... וכולי תקווה שלאחר בדיקה של כל הנתונים שציינתי תיפתר הבעיה (לאחר שתדע כמובן את מקורה)
בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!
שמעון08/06/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)




.jpg)




