מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הליכות איטיות בסוכרתפיני09/06/2010
אני בן 67, לא הייתי חובב התעמלות וזה השפיע במשקל עודף, יש לי סוכרת ועברתי מכדורים לאינסולין לנטוס שאיתו אני מצליח להרגיש טוב כי ערכי סוכר עם דיאטה ירדו , כמו כן אין לי היפו. אני צריך להוריד במשקל וכולם לוחצים עלי הבעיה היא שאני לא מקפיד, אישתי עושה הליכות איטיות אך ארוכות ליד הבית ומעודדת אותי להצטרף אליה, אני שוקל זאת בחיוב השאלה אם זה יספיק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זה עדיף מכלום
איתי הר-ניר10/06/2010יש הנחיות מדוייקות איזו פעילות גופנית מומלצת לחולי סוכרת Type2/
בכל מקרה מומלץ שתתיעץ עם איש מקצוע פנים מול פנים.
באופן כללי, פעילות גופנית מתמשכת בשאיפה לטווחים של 30-45 דקות, 5 פעמים בשבוע.
אימוני התנגדות דינמיים גם מומלצים.
שינוי תזונתי הוא הכרחי!
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפיני
ד''ר איתי זיו10/06/2010מצ"ב הערותי...
חולי סוכרת יכולים להשתתף ברוב סוגי הספורט המוכרים. חשוב שהפעילות האירובית תהווה חלק בלתי נפרד מהפעילויות הללו (ריצה, הליכה, רכיבת אופניים, פעילות בחדר הכושר ועוד, עשויים להיות פעילויות מהנות ומועילות). מטרת פעילות זו היא שיפור יכולת הקליטה של השרירים והפחתת 'התנגדות' התא לפעולת האינסולין. מומלץ שפעילויות הספורט הנבחרות יתבצעו לפחות שלוש פעמים בשבוע, במאמץ ממושך (60-30 דקות של פעילות אירובית) והדרגתי בעוצמה בנונית. על הפעילות הגופנית להתחיל בהדרגה, תוך הקפדה יתרה על חימום ומתיחות.
פרק הזמן המומלץ להתחלת הפעילות הנו כ- 15 דקות, כשכל שבוע-שבועיים מוסיפים מספר דקות עד שמגיעים למשך האימון הרצוי. כדי להשיג את מרב ההשפעה החיובית של הפעילות הגופנית על איזון הסוכרת, על האימונים להיפרס על פני השבוע. גיוון הפעילויות חשוב בכלל ולמתאמנים שלהם עודף משקל – בפרט.
ענפי ספורט בהם המאמצים הנדרשים גבוהים עלולים להיות בעייתיים לחולי סוכרת, ואינם מומלצים בשלבי האימון הראשונים. לפעילות אנאירובית המתבצעת בחדר הכושר יש השפעה חיובית על איזונה המטבולי של המחלה, אך היא אינה מומלצת כענף ספורט עיקרי, היות שההשפעה על שיפור איזון הסוכר של חולה הסוכרת אינה גדולה. אם החולה סובל מיתר לחץ-דם, יש להיזהר במיוחד בסוג פעילות זה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)