לאיתי זיו

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לאיתי זיו
    (:
    21/06/2010

היי איתי,מה שלומך?
    הייתי מעוניינת בחוות דעת על תוכנית האימונים שלי
    אני ספורטאית תחרותית לשעבר וכיום מתאמנת 4 פעמים בחד"כ
    תוכנית האימון שלי כוללת
    *אימון רגליים- סקוואט בסמית (משקל 12 וחצי כל צד)+פשיטת ברך+כפיפת ברך+תרגיל לתאומים רגל בעמידה עם משקולת יד (7 קילו)+קירוב ירך
    *בנוסף בטן-עבודה עצימה וטובה עם משקולת 5 קילו וגיוון פעם בבוסו פעם שיפוע כל פעם תרגילים נוספים.
    *עבודה על זוקפי הגב בכיסא רומי
    באימון השני אני עובדת על פלג גוף עליון-גב (פולי עליון+פול אובר+חתירה) , יד אחורית (פשיטה) , כתף אחורית (או לחיצת כתף או הרחקה אופית עם שיפוע) , בטן
    באימון השלישי- חזה (לחיצה עם מוט) , יד קידמית (משקולת יד) , כתף קדמית ותיכונה (ידיים לפנים עם משקולת,הרחקה בעמידה), כמה תרגילים לרגליים (או מכרעים או לחיצה+כפיפה ירך ופשיטה)
    האם סדר שכזה נכון ומומלץ? מה דעתך?
    אני בת 22 כושר גופני טוב מטרה חיזוק השרירים אבל לא להתנפח יותר מידיי
    יש לציין שאני עושה גם אימוני ריצה אבל קלילים (15-20 דקות) כי אני צריכה לעלות 2 קילו במשקל (ירדתי ואני צריכה לחזור למה שהייתי רק שבנתיים אני לא כ"כ מצליחה כי התזונה בריאה ונכונה אבל לא בכמות מספקת)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לאיתי זיו

הוספת תגובה

• לגבי תוכנית האימונים

ד''ר איתי זיו
    23/06/2010

הערותי....
    במידה ומטרתך אינה העלאת מסת שריר ניתן להסתפק בתוכנית יותר מצומצמת מבחינת קבוצות השרירים הפעילות והנפח. לטעמי תרגילים לכופפי כפית כף הרגל (תאומים וסולאוס) ומקרבי הירך אם אין סיבה ספציפית לחזקם בשלב זה עדיפים תרגילים אחרים. בהמשך ניתן אולי לשלבם גם. ברם ניתן לשלקול ביצוע לחודש תוכנית לא מפוצלת ובה תפעילי 5 קבוצות שרירים, 2 תרגילים לכל קבוצת שרירים באופן הבא:
    רגליים - סומו סקווט
    מכרעים
    חזה - לחיצת חזה בשכיבה עם מוט.
    לחיצת חזה בשכיבה עם SMITH MACHINE.
    גב- מתח בגרביטון באחיזה צרה
    חתירה בישיבה כנגד פולי תחתון.
    כתפיים - לחיצת כתפיים בישיבה עם משקולות יד
    בטן -גשר קדמי על גבי בוסו, תוך הרמת רגל אחת באוויר -
    כפיפת גו באלכסונים
    אימון אחד יתבצע לפי 3 סטים של 8 חזרות. אימון השני בשבוע יתבצע במספר חזרות של 11 והאימון השלישי יתבצע במספר חזרות של 15. זמני מנוחה של 60-45 שניות בין סט לסט.
    שרירי הבטן יחוזקו במספר חזרות של 15-10 וכשמדובר בגשר בכיווץ סטטי לפי יכולתך: 15, 30, 45 שניות תוך העלאת דרגת הקושי מדי מספר אימונים.
    למותר לציין שמדי חודש בממוצע יש להחליף את תוכנית האימונים.
    מדי 3-2 אימונים בממוצע יש להעלות את המשקלים המורמים.
    מומלץ לבצע 3 אימונים בשבוע עם הפרשים של יומיים- שלושה בין אימון לאימון.
    תזונה... חשוב במיוחד להקפיד.
    מציע לנסות לחודש אחד, לאמוד מידת התתקדמות והרגשתך ואז לבדוק האפשרות לפצל את תוכנית האימונים הבאה או לא.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

(:
    24/06/2010

היי איתי
    תודה רבה על ההתייחסות והתשובה המפורטת
    אכן אשקול לעשות זאת
    רק כדי להיות בטוחה הכוונה שלך הייתה שאת כל הקבוצת שרירים שציינת (חזה כתפיים גב בטן רגליים) לבצע כל אימון שלי בחד"כ?

ואם כבר מדברים (: רציתי להתייעץ איתך-אני טסה עוד כמה שבועות לחו"ל לשבועיים וחצי-האמתי היא שאני מכורה לספורט וכושר ככה שיוצא לי 5-6 אימונים בשבוע כאשר אם זה 5 ימים אז היומיים מנוחה זה לא ברצף,גג יום מנוחה לא יכולה לא להתאמן יותר מיום אחד (בעיה אה?) בכל מקרה אני באימונים מאוגוסט שעבר ללא הפסקה של יותר מיומיים החלטתי לקחת שבועיים מנוחה טוטאלית לגוף ככה שלא אתאמן בתקופה הזו השאלה היא איך חוזרים לאחר מכן לשגרת האימונים? מתחילים ממשקל נמוך ממה שאני רגילה או איך? אשמח לשמוע בעיניין מה הדרך הנכונה ואיך לפעול

תודה לך,וסופ"ש נעים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך תשובה

ד''ר איתי זיו
    26/06/2010

ראשית אני ממש שמח לראות שיש נשים שמתאמנות כפי שאת. מצרך נדיר במחוזותינו. נשים באופן עקבי מעדיפות להתחמק מאימוני משקולות ומעדיפות סוגי אימונים אחרים ומתקשות באמצעותן להשיג את התוצאות שהן כה חפצות בהן.
    התכוונתי שתבצעי את כל התרגילים באותו אימון . נסי חודש אחד ועקבי אחר התקדמותך. חשוב להקפדי על עמס יסף מדי מספר אימונים כך שיחול שינוי בהרכב גופך ובכלל - התקדמות של כל המשתנים.
    לאחר ההפסקה חשוב לבצע שבוע ראשון את אותם תרגילים אך בעומס נמוך יותר, למשל 70% מהמשקל. לאחר 4-3 אימונים להעלות למשקל שלפני ההפסקה.
    מציע שמדי מספר תוכניות אימונים בצעי גם אימונים בעומסים נמוכים יותר, למשל 20-12 וחוזר חלילה למספר חזרות קטן יותר ומשקלים גבוהים יותר בהתאמה.
    מקווה שתמשיכי כך עוד הרבה שנים.
    בהצלחה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ו..

(:
    26/06/2010

רציתי לדעת האם אתה נותן ייעוץ בקשר לתוכניות אימון ועוד ייעוץ בנושא הכושר? גם לאלה שלא בקמפוס...

אשמח לדעת,שמעתי עליך רבות והייתי מאוד שמחה להיפגש איתך ולדון איתך על עינייני תוכניות אימון,תרגילים וכו'.

שבוע טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מקפיצה

(:
    29/06/2010

למקרה שלא ראית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו