פירוק שריר ע"י הגוף

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פירוק שריר ע"י הגוף
    מעיין
    22/06/2010

לפני מספר חודשים החלו להופיע אצלי בזרועות הידיים כמו שקיות מדלדלות , אך העניין הוא שמה שמתדלדל זהו שריר ולא שומן (הלכתי לבדוק זאת). גם לאמא שלי היו כאלה אז מניחה שזה משהו גנטי. חשבתי שהדרך להילחם בזה זה לעבוד על שרירי הידיים באופן כללי ולכן עבדתי על שרירי היד הקדמית בטעות במקום על היד האחורית, ואני לא אוהבת את איך זה נראה. שאלותיי הן:
    1. האם השריר שהתפתח לי ביד הקדמית ירד? ואם כן כמה זמן זה לוקח? והאם יש דרך מבחינת אימון שבה אני יכולה לכווץ אותו עד שהוא ירד? זה הפיך??
    2. כיצד לפתור את בעיית ההתדלדלות שיש לי בייד האחורית? עליי לעבוד על שריר היד האחורית? האם יש לזה סיכוי להיעלם מתישהו? איך הגיוני בכלל ששריר (שלא ידעתי על קיומו) מגיע פתאום למצב מדולדל?? באופן כללי אני עוסקת בספורט (ריקוד).
    אשמח מאוד לתשובה מפורטת בנושא. תודה..

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פירוק שריר ע"י הגוף

הוספת תגובה

• למעיין

ד''ר איתי זיו
    23/06/2010

הערותי...
    1. לפי דברייך ניתן להסיק שאינך מבצעת אימון התנגדות מאוזן כלל. אימון בתנגדות צריך לכלול הפעלת כל קבוצות השרירים בגוף - 8 סה"כ (לעיתים ניתן להסתפק אף במעט פחות) ותדירות, סטים וחזרות מתאימים.
    2. ריקוד בלבד אינו פעילות שניתן להסתפק בה ויש להוסיף אימוני התנגדות על בסיס קבוע ולעיתים לא מעטות אף פעילות אירובית. מכיוון שלא צוין באיזה סוג ריקוד את מבצעת מציע לבנות תוכנית מסודרת, לא רק לזרועות הכוללת גם פעילות אירובית. תוכנית שכזו תתרום להעלאת ושיפור יכולת הגופנית באופן ממשי. אזי תבצעי 3-2 אימוני התנגדות בשבוע על בסיס קבוע.
    3. להרכב הגוף משמעות רבה. קרי, במידה ואחוזי השומן בגוף מעל הממוצע (מעל 30% בממוצע) הרי שהדבר יתבטא גם באזור הזרועות במיוחד אם מדובר בנטייה גנטית.
    4. מציע לטפל באחוזי השומן על ידי ייעוץ תזונתי מתאים על ידי איש מקצוע וכן לבצע פעילות אירובית בקביעות בתדירות ובעצימות מספקת.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו