כאבי שרירים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאבי שרירים
    דנה
    06/07/2010

שלום רב,
    אני כשנה וחצי אחרי לידה והתאמנתי לראשונה באופן אנטנסיבי למדי לפני מספר ימים
    באימון טיקוואנדו, אציין שזהו אימון ראשון ולא נעשתה איזה שהיא פעולה שהיא מעבר לכוחותי.
    אך מאז, אני סובלת מכאבי שירים באזור הבטן וביחוד בבטן העליונה.
    האם זהו מצב טבעי לאחר רפיון שרירים מסוים? ואם כן מתי ההרגשה צפויה לעבור?
    בנוסף מה הדרך המומלצת להתחיל לאמן שרירי בטן 50 כפיפות זה סביר? ביחוד שלא הרגשתי קושי מיוחד.
    בתודה מראש
    בתקווה למענה מהיר,
    דנה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כאבי שרירים

הוספת תגובה

• שרירים תפוסים

דיאנה בן צבי
    07/07/2010

היי,
    זה תופעה רגילה לחלוטין.
    את צריכה להבין שמהלך ההיריון הגוף מתמודד עם דרישת האנרגיה גבוהה לצורך התפתחות העובר, לכן, אחרי ההיריון הגוף עדיין עייף והשרירים עדיין לא מספיק חזקים, במיוחד כשאר לא תאמנת שנה וחצי.
    לא מומלץ להתחיל ישר את הפעילות האינטנסיבית כמו שעשית.

ההרגשה הזו של מתיחות השרירים היא כמובן תעבור, אבל זה יכול לקחת זמן לכן מה שאני ממליצה זה לתת מנוחה מוחלטת לגוף לתקופה מסוימת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לדנה - כאבי שרירים

ד''ר איתי זיו
    07/07/2010

הערותי..
    1. כאבי שרירים מאוחרים הנה התופעה שציינת (DOMS). הדבר שכיח לאחר אימונים לא מוכרים למערכות שלד-שריר או כשמבצעים אימונים שאינם בהלימה לרמת המתאמן - קשים מדי.
    2. לאחר מספר ימים הכאבים אמורים לחלוף ובמידה ולא מומלץ להתייעץ עם פיזיותרפיסט ספורט או רופא ספורט.
    3. בכל אימון שמבצעים חשוב מאוד ההדרגתיות. אילולא כן ההשפעה הגופנית תהיה דווקא שלילית ולא חיובית. ככל הנראה כמו במצב המצוין.
    4. לגב כפיפות בטן. קשה להאמין שיש מתאמן שמסוגל לבצע כפיפות בטן (בשמם המדויק - כפיפות גו) 50 פעם בצורה נכונה. אולי ספורטאי הישג וגם אז אני בספק רב. לפיכך במידה ומבוצעות 50 כפיפות בטן הרי שסביר מאוד להניח ששרירים נוספים היו הדומיננטים בפעילות ולא דווקא שרירי הבטן.
    5. מציע להתייעץ עם איש מקצוע ולבנות תוכנית מסודרת ולהתקדם כך באופן מהיר הרבה יותר.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו