התחלת אימון לאדם עם עודף משקל

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התחלת אימון לאדם עם עודף משקל
    שלומי
    13/07/2010

שלום,
    אני בן 39 עם עודף משקל, לא התאמנתי באופן סדיר כבר שנים. ברצוני להתחיל עם אימון קבוע שיכלול שחייה והליכות על הליכון.
    מס' שאלות:
    1. אני יוצא לשחייה מוקדם בבוקר, מה מומלץ לאכול (אם בכלל) לפני אימון שחייה השכם בבוקר?
    2. מה מינון האימונים השבועית המומלצת שלא תגרום לי נזק גופני? כמה פעמים בשבוע?
    3. האם ניתן לשלב באותו יום גם שחייה וגם הליכה על הליכון?

תודה על התשובות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• אימונים ותזונה

אלעד
    13/07/2010

ידידי הייתי במצבך, הבעיה שלי הייתה שרות צבאי שתקע את רוב האימונים הגופניים שלי.
    המפתח לירידה במשקל זה להוציא יותר קלוריות ממה שאתה מכניס לפה.
    אתה יכול לחשב את ההוצאה הקלורית היומית שלך(הכוונה היא להוצאה קלורית במנוחה מלאה, זאת אומרת הקלוריות שאתה שורף מעצם העובדה שאתה חי):
    לזה תחשב כמה קלוריות אתה שורף במהלך היום(עבודה פיזית, ריצה, שחיה וכד')
    תדאג שהגרעון הקלורי יעמוד על 300-400 קלוריות ממה שאתה מכניס לפה.

חשוב שתדע שהתזונה היא גורם אפילו יותר מכריע מהאימונים שלך בגלל כל הרעיון עם הקלוריות, זה חייב ללכת יד ביד לכן מומלץ לקבל הפניה מהרופא לתזונאי דרך הקופת חולים... בעיקרון יומלץ לך לאכול 4-5 ארוחות קטנות יותר ביום ממה שנהגת, לאכול יותר ירק, להוריד את הסוכרים והמתוקים ולהתחיל לשתות מים, לאכול מזונות שטובים לגוף...

בנוגע לאימונים, אם אתה עושה אימון בעצימות גבוהה(ספינינג שעה) כדאי לתת לגוף לנוח ביום למחרת אם אתה רק מתחיל, אם אתה עושה שחיה וריצה בעצימות נמוכה אתה יכול לדעתי ללכת אפילו 5 פעמים בשבוע, רק דע את גבולות הגוף, אם אתה מרגיש ביום למחרת שאתה עדיין כאוב אל תלך בכוח, זה מתכון לפציעות/ שרירים תפוסים.

אני אישית הייתי שוחה בבוקר ועושה בערב הליכה מהירה(ריצה הייתה יותר מדי עומס בשבילי ליום אחד)

בבוקר מומלץ מאוד לאכול לפני אימון, הלא השינה שלך היא מעין צום לגוף וחשוב לאכול ארוחה טובה שתחזיר לך אנרגיה אם אפשר כשעה וחצי לפני האימון.
    נניח שיבולת שועל, או קורנפלקס בריא עם חלב ופרי, או לחם שיפון עם חביתה וגבינה... כל ארוחה שיהיו בה גם פחמימות.

בהצלחה, 90% זה עבודה עם הראש והקפדה(ככל שתתקדם תראה כמה זה נכון), ה10% האחרים זה האימונים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על התשובה הארוכה והמושקעת

שלומי
    13/07/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לשלומי

ד''ר איתי זיו
    14/07/2010

הערותי...
    1. ניתן להתאמן מדי יום ובהמשך אפילו פעמיים ביום. חשובה ההדרגתיות. מציע להתחיל ב- 15 דקות ומדי 3 אימונים להעלות ב- 5 דקות של פעילות. עד שמגיעים ל- 40 דקות בממוצע.
    2. דופק ממוצע של 70-60% בממוצע בזמן הפעילות. דופק זה חשב לפי דופק מירבי לפי 220 פחות הגיל לגבר ו 226 פחות הגיל לנשים.
    3. אין בעיה לשלב גם שחייה וגם הליכה על מסילה. החשוב במיוחד הנו הזמן הכולל של הפעילות המתבצעת.
    מציע לא להעלות את העצימות - דופק ומשך הפעילות באותו אימון . עומס גבוה מדי ולא מומלץ.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו