מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דופק באימוןמשה14/07/2010
אני בן 43, גבהי 175 ומשקלי 86 קילו. מבנה די אתלטי ושרירי.
מתאמן בשחייה וריצה כ 3-4 פעמים בשבוע בעצימות די גבוה כשנתיים (4 שנים שחיה).
נבדקתי לשם מציאת סף חומצת חלב ודופק מקסימלי. הדופק המקסימלי הנמדד 190. במנוחה 48-50.
אין ליקוי בפעילות הלב בעצימות גבוהה לפי הבדיקה למעט איוושה קלה.
יש לציין שברוב אימוני הריצה שאני מבצע אני מגיע לדופק גבוה ביותר למשך מס' דקות במאמצים גבוהים (עליות או מישור במהירות גבוהה). אני רץ בין 50 דקות לשעה לפחות 4 פעמים בשבוע ובמקביל שוחה באותם ימים בחלק אחר של היום (בין קילומטר וחצי ל 2 ק"מ שחיית חתירה).
אני מעוניין לדעת האם הדופק הגבוה שבו אני מתאמן מסוכן לי. האם אני טועה?
אני מגיע לדופק 160 בקלילות ולא חש בקושי מופרז.
בכל אימון אני עולה מעל דופק 170 ולעיתים אף נוגע ב 180 וגם יותר.
ממוצע הדופק באימון סביב 145.
יש לציין שבאתרים שונים הדופק המומלץ לי לאימון לא עולה על 155 וכך אמרה לי רופאה שביצעה בדיקת אקג שגרתית.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למשה
ד''ר איתי זיו17/07/2010הערותי...
מציע שתמשיך להתאמן כרגיל. נוסחת הדופק של 220 - הגיל לא מדוייקת לספורטאים ורבים שמתאמנים בדופק מעל האחוז המומלץ ללא הרבה בעיות. כן כדאי בהחלט להתייחס לסף חומצת החלב ובאיזה דופק וקצב ריצה היא הופיעה ועל פי רמה זו לבנות את תכנית האימונים כאשר האינטרוולים המהירים מצויים מעל לסף זה, ריצת הקצב באיזור הסף והאימונים הקלים מתחתיו.
ניתן לבדוק סף חומצת חלב בכל מעבדת מאמץ הנמצאות במקומות רבים בארץ.
בהצלחה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסף חומצת החלב
משה18/07/2010עברתי את הבדיקה הנ"ל ואכן סף חומצת החלב הוא בדופק שבין 165 - 170.
אני מניח אם כך שדופק האימון תקין.
תודה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)