עבודה על שכיבות שמיכה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עבודה על שכיבות שמיכה
    יואב
    15/07/2010

שלום, אני יואב ויש לי שאלה על עבודה אפקטיבית בשכיבות שמיכה.
    המצב הנוכחי שלי: אני עושה 4 אימונים בשבוע על שכיבות שמיכה, בצורה הבאה:
    6 סטים, כל סט 15 חזרות, עם דקה מנוחה בין סט לסט. 2 סטים ראשונים שכיבות שמיכה סטנדרטים, 2 סטים הבאים הם כפול רוחב הכתפיים, ושני סטים אחרונים יהלום. כרגע אני מצליח לעשות את הכל, כשהסט האחרון ממש קשה. השאלה שלי היא איך להתקדם הלאה כשזה יהפוך להיות קל?
    האם- להוסיף חזרות לסטים, להוסיף סטים, להקשות על החזרות (עם שיפוע וכד'), לקצר את זמן המנוחה, או בכלל לשנות תכנית? מה הכי אפקטיבי?

תודה מראש,
    יואב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עבודה על שכיבות שמיכה

הוספת תגובה

• ליואב

ד''ר איתי זיו
    16/07/2010

הערותי....
    1. מהי מטרת האימון העיקרית שלך?
    2. מה הוותק האימוני שלך? כמה זמן הנך מתאמן?
    3. מה נעשה עוד חוץ משכיבות סמיכה?
    4. האם נעשית פעילות אירובית לפני או אחרי אימון הכוח?
    5. האם התפריט התזונתי מתאים למטרת האימון? אילולא כן לא ניתן להתקדם הרבה באמצעות תוכנית האימונים טובה ככל שתהיה למשך זמן.
    לפי המצוין להלן מעט נקודות חשובות להתייחסות:
    1. מציע לבצע את האימונים בימים לא עוקבים. קרי יום כן, יום לא , או יום אימון ויומיים לאחר מכן אימון נוסף.. 2. חשוב לגוון באופן ביצוע שכיבות הסמיכה - בשיפוע חיובי, שיפוע שלילי, על גבי פיט בול, על גבי בוסו, באמצעות הרמת רגל אחת, במפתח ידיים צר, במפתח ידיים רחב, תוך ירידה לכיוון כתף אחת - לסירוגין, תוך הנחת יד אחת על כדור כדר - אובר בול, באמצעות כסאות - כל הידים והרגליים על הכסאות ועוד. ניתן לתת עוד מאות (!!!!) וריאציות, לפיכך על מנת להתקדם עליך לגוון את האימון באופן תמידי.
    2. במידה והנך מעוניין בהעלאת מסת שריר במידה מסויימת תבצע את התרגילים כך שתתקשה לבצע יותר מ- 15 חזרות בכל סט.
    3. מציע זמני מנוחה של עד 90 שניות בכל סט. תלוי כמובן בעומס בכל תרגיל.
    4. חשוב להוסיף תרגילים משלימים אחרים כמו מתח, תרגילי בטן שונים ועוד אותם ניתן לבצע בנקל עם משקל גוף.
    בהצלחה רבה
    איתי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התשובה!

יואב
    16/07/2010

1. מטרת האימון היא לעלות את מסת השריר, כמה שניתן באימון ביתי (לא בחדר כושר).
    2.אני מתאמן שנה וחצי, אבל לא בעקביות, ובחודשים האחרונים אני מתאמן בעקביות.
    3.חוץ משכיבות שמיכה נעשים כפיפות בטן, עליות מתח ומקבילים. בכל הנ"ל אני לא מתקשה להתקדם באפקטיביות, אבל בשכיבות שמיכה אני מרגיש לפעמים שאני עומד במקום, או שאני מתקדם לאט מדי, למרות המאמץ שאני משקיע.
    4. את אימוני השכיבות שמיכה וכפיפות בטן אני מבצע לפני ריצה.
    5. אני משתדל לאכול פסטה שעתיים וחצי לפני האימון, וטונה/ביצים אחרי האימון.

השאלה לגבי הגיוון- האם פשוט לגוון את האימונים איך שבא לי, או האם יש שיטה מסוימת?

תודה רבה
    יואב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו