מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלות לד"ר זיוצביקה17/07/2010
#מהו תפקידו של Upper Trapezius במפרק שכמה בית חזה ובתנועתיות הכתף ?
#האם תוכל להמליץ לי בבקשה על ספר קינזיולוגיה בסיסי וטוב.
תודה על ההקשבה,
ליא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר Upper Trapezius
איתי הר-ניר17/07/2010השריר המדובר מבצע:
1. הרמת שכמות
2. סיבוב חיצוני/מעלה של השכמה.
משתתף בקירוב של השכמות.
ספר קיניזיולוגיה טוב?
לא בעברית Kinsiology of musculoskeletal system by Neumman* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לאיתי!
צביקה18/07/2010על ההמלצה לספר.
ליא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלליא
ד''ר איתי זיו17/07/2010מעט הארות והערות...
ה- Upper Trapezius מבצע הרמה של השכמה (Elevation of the Scapula).
וקירוב של השכמות (Retraction of the Scapula).בנוסף: הסיבים העליונים והתחתונים יחד מבצעים סיבוב מעלה של השכמה בצמד כוחות* (Upward Rotation of the Scapula).
- סיבים תחתונים יבצעו הורדת שכמות (Depression of the Scapula).
* צמד כוחות = 2 כוחות הפועלים בכיוונים מנוגדים (על ציר), המבצעים את אותה תנועה.
למותר לציין שתנועה ייחודית זו של צמד כוחות תתרחש רק כשיש תנועה של הרחקת כתף, קירוב אופקי בכתף וכפיפת כתף. ברם, ניתן לבודד את התנועה בשכמה: קירוב, הרחקה, הורדה והרחקה אך לא ניתן לבודד את התנועה בכתף ללא תנועה בשכמה. לא ניתן לבצע הרחקה בכתף ללא תנועתיות גם בשכמה.
בהתייחס של תנועת הכתף בכפיפה ובהרחקה היחס בין הכתף והשכמה מבחינת המעורבות הנו 2 לאחד לטובת הכתף, כלומר על כל 2 מעלות תנועה במפרק הכתף השכמה תנוע מעלה אחת. הדבר נכון עד זוווית של 120 מעלות. מעל זה היחס הנו 1 ל-1 מבחינת הכתף והשכמה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלליא - המלצה על ספר בקינזיולוגיה
ד''ר איתי זיו17/07/2010בעברית אין הרבה ספרים בקינזיולוגיה: יש את הספר של משה שחר- בהוצאת מכון וינגייט . למותר לציין שמשה שחר הנו מנהל תחום אנטומיה בבית ספר למאמנים במכון וינגייט .
בספר עוצמות חדשות - כושר במעגלי החיים (נכתב על יד) יש פרק קינזיולוגיה וביומכניקה . אך כמובן לא מומלץ לרכוש את הספר רק בשל כך אך ניתן לעיין בו בפרק הרלבנטי (פרק 9).
בשל בעיה טכנית אשלח הודעה נוספת עם פרטי הספרים באנגלית.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלליא - ספרים בקינזיולוגיה באנגלית
ד''ר איתי זיו17/07/2010איני מצליח בשל בעיה טכנית לשלוח ההודעה עם הספרים באנגלית. אבדוק מדוע זה.
אם חשוב במיוחד נסי אפשרויות אחרות - מייל, דואר וכדומה ואשלח.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"ר זיו תודה! ועוד
צביקה18/07/2010אני מודה לך על תשובתך המושקעת!
האם התכוונת לספר :
?BIOMECHANICAL BASIS OF HUMAN MUVMENT
יתכן ששאלתי לא נוסחה כראוי, ועל כך אני מתנצלת!
יחד עם זאת, יתכן כי חלק מתשובתך,החלק הנוגע ליחסים בין תנועת השכמה לבין תנועת הזרוע,
יסייע לי לחדד את שאלתי.
יצאתי מתוך הנחה כי חיבורו של חלקו העליון של טרפזיוס לאקרומיון נותן לו אפשרות להשפיע
על תנועת עצם הבריח.(על כן שאלתי ספציפית על השפעתו של UPPER TRAPEZIUS ).
מתשובתך אני למדה כי אינו פועל לבד להזזת השכמה-צמד כוחות < וזה יפה !
אם כך יתכן מאד שתנועת השכמה תלויה בתנועת עצם הבריח (??).
איך זה קורה ??
נאמר -השריר מתכווץ ומושך אחריו כלפי מעלה את הפינה -האקרומיון והקצה הקרוב אליו של עצם הבריח.
השכמה ,אני אקרא לזה,עולה ומחליקה כלפי חוץ ,באותה טכניקה של צמד כוחות -Upward Rotation (והפוך) ומשפיעה על תנועתיות הזרוע-מפרק הכתף.
עצם הבריח לא ניזוקה כי יש לה נקודות חיבור גמישות ,מן סמי מפרקים, וכך מתאפשרת תנועת העצמות היפה הזו.(כאן אני חושבת כבר בראש של ארכיטקטית).
נדמה לי שאני בכיוון הנכון..
מה שנותר לי זה לחפש קורס בסיסי בתנועת האדם .
(במקום לשחק בלאונרדו דה וינצ'י >במאה ה- 21..או שוב להמציא את הגלגל..) ולהתייעל.
יחד עם זה אני חייבת להודות שזה מרתק אותי!!!
שוב, מודה לך על ההקשבה.
ליא
ו
0
ובכל זאת -מה קורה שם ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)