שלום

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שלום
    קייסי
    17/07/2010

שמתי לב שכשאני עושה תרגילי בטן על פיטבול גם בהדרכה של מדריך (פילאטיס או סתם) אז יש לי כאבים בגב תחתון -עמצאי כזה . מי מה זה נובע , אני מקשיבה להנחייה של המדרחך והוא אפילו אומר שלעין התביצוע ניראה כנכון ומדויק .

הגב שלי דיי חזק (אני מציינת)

מה עולה בדעתך?

אשמח לדעת ואולי לתיקון

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שלום

הוספת תגובה

• לקייסי

ד''ר איתי זיו
    17/07/2010

הערותי..
    1. בעת חיזוק שרירי הבטן מופעלים גם שרירי זוקפי הגב העמוקים. בעת ביצוע התרגיל על פיטבול טווח התנועה גדול במיוחד והעומס הן על השרירים המייצבים והן על השרירים התנועתיים כאחד גבוה.
    2. ייתכנו כמה אפשרויות - זוקפי הגו אינם חזקים דים לעמוד בעומס הרב המופעל בתרגיל. בנוסף, ייתכן שהתחושה הנה של כאבי שרירים מאוחרים האופייניים לאחר אימון קשה-עצים או בזוויות ובאופנים ש'חדשים' לגוף. אולי אף ייתכן שישנה בעיה ואינך מודעת לה וזאת יש לברר אצל רופא מומחה - אורטופד.
    3. מציע לבצע תרגילים אחרים כגון: כפיפת גו באלכסונים - בשכיבה על הגב, גשר קדמי, גשר צידי, גלגול האגן לאחור בתליית גוף, רוטציה בעמוד השדרה במכונה ייעודית, גלגול האגן לאחרו בשכיבה על הגב ועוד.
    4. מציע לחזק את זוקפי הגו הן בהיבט הייצובי והן בהיבט התנועתי. מדריך כושר מוסמך יוכל להמליץ לך בנקל על תרגילים מתאימים.
    5. תדירות. מציע לא יותר מ- 3-2 פעמים בשבוע בימים לא עוקבים על מנת לאפשר מנוחה והתאוששות לשרירים הקייימים. לא ציינת נפח הפעילות וייתכן שגם פה יש לשנות דבר מה מכיוון שמספר הסטים והחזרות רבים במיוחד.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו