כניסה לכושר גופני..

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כניסה לכושר גופני..
    L.A
    18/07/2010

שלום
    לפני כמה ימים התחלתי לחזור להליכות. ההליכות נעשות בקצב מהיר, בזמן של כשעה בערך.
    יש לציין שהן לא למטרת הורדה במשקל או משהו כזה אלא רק למטרת שיפור הכושר הגופני!
    הייתי נורא רוצה לדעת אם מה שאני עושה הוא נכון.
    לא הלכתי ונבדקתי לפני התחלת העסק הזה ועל הפעמים הראשונות של ההליכה התחלתי לשלב גם קטעי ריצה בין לבין.
    אני לא רוצה לפגוע בגוף בדרך כלשהי ואני מקווה שאני לא עושה זאת
    זה תקין או שצריך לבדוק דברים לפני?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כניסה לכושר גופני..

הוספת תגובה

• ?

L.A
    21/07/2010

למה רק לי לא עונים?!?!?!?!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ל- LA

ד''ר איתי זיו
    21/07/2010

הערותי....
    1. לא צוינו נתונים חשובים כמו: גיל, מין, מצב בריאותי, מטרת האימון, מספר אימונים שבועי ועוד.
    2. אין מניעה להתאמן מדי יום רק חשוב במיוחד להקפיד על עיקרון ההדרגתיות. לפיכך לפני שעוברים להליכה של 6 פעמים בשבוע ואף ריצה חשוב להקפיד על עלייה הדרגתית בדרישות הגופניות.
    3. על מנת לשפר כושר גופני כללי לא מספיק רק הליכות מומלץ לבצע עוד סוגי פעילויות על מנת לשפר מרכיבי כושר גופני כמו: כוח, קואורדינציה ושיווי משקל וכן גם גמישות. כל זאת יש לשפר בהתאם למטרת האימון.
    4.במידה וישנו חשש מסוים מבחינה בריאותית או חוסר ביטחון חשוב להיבדק אצל רופא משפחה ועדיף רופא ספורט לצורך העניין, כמו כן אחת לתקופה (בתלות בגיל המתאמן) מומלץ לעבור בדיקת לב במאמץ באחת מהמרפאות הרבות הקיימות בארץ.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

L.A
    22/07/2010

המטרה של השאלה היתה לדעת אם אני פועלת נכון.
    אני בת 22, המצב הבריאותי שלי תקין ומספר האימונים שאני עושה הוא משתנה, פעם 4 פעם 3 הליכות בשבוע. בנוסף אני עושה גם מדי פעם כפיפות בטן ותרגילי ידיים.
    לפי התשובה שלך די ענית לי.
    אולם אני נורא אשמח לדעת אילו תרגילים יעזרו לי בשיפור הכושר הגופני. דוגמאות כאלו, נאמר משקולות וכאלה, כי כשאתה אומר לי גמישות ושיווי משקל למשל אין לי כ"כ מושג איך לעשות את זה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ל- LA

ד''ר איתי זיו
    22/07/2010

הערותי .....
    1. האימון שציינת הנו אימון חלקי ולא מלא ואם אין ברירה אז כמובן ניתן להמשיך באופן זה אך התתקדמות כמובן הנה בהתאמה.
    2. במידה ויש באפשרותך להצטרף למועדון כושר ולבצע אימוני משקולות פעמיים בשבוע ופעם בשבוע אימון יוגה או פילאטיס - מצוין. כמובן כל זאת בנוסף לפעילות האירובית. במידה ולא ניתן לבצע אימוני כוי במתקנים בפארקים אך חשובה ההדרכה על מנת שיבוצעו התרגילים המתאימים. תרגילי גמישות ניתן לבצע לאחר מכן לקבוצות השרירים העיקריות כמו, פושט ירך, כופפי ירך, מקרבי אופקית של הכתף, כופפי כפית כף הרגל וכדומה.
    3. קואורדינציה ניתן לשפר באמצעות תרגילים שונים בחדר הכושר, סטודיו ועוד. חשוב. מציע להצטרף למסגרת מתאימה לפחות פעם בשבוע על מנת לקבל הדרכה ומינונים מתאימים.
    4. לצערי בעייתי לציין תוכנית אימונים שלמה אך הכיוון הכללי אני מקווה ברור.
    אשמח לענות על שאלות נוספות אם יש ואם כן חשוב לדעת מה מטרת האימון העיקרית.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו