שריפת קלוריות-לד"ר זיו

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שריפת קלוריות-לד"ר זיו
    רוקח אילן
    20/07/2010

האם יש הבדל בין שריפת סה"כ הקלוריות בהליכה של 10 ק"מ לעומת ריצהשל 10 ק"מ(כך שבריצה זמן הפעילות נמוך מאשר בהליכה),ואם קיים הבדל באיזו פעילות שורפים יותר קלוריות.
    תודה אילן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שריפת קלוריות-לד"ר זיו

הוספת תגובה

• לאילן

ד''ר איתי זיו
    20/07/2010

הערותי...
    1. אין הבדל בין הווצאה הקלורית בריצה לעומת הליכה בהיבט הוצאה קלורית אלא בזמן.
    2. האם הליכה או ריצה? שאלה טובה. תלוי רבות במטרת האימון, הזמן המוקדש, מצב בריאותי. מקום האימון ועוד ועוד.
    3. במידה והמטרה הנה שיפור הכושר הגופני עדיפות לריצה במקרה זה מכיוון שהיא מתבצעת בדופק גבוה יותר לעומת הליכה. ברם, חלק ניכר מהאוכלוסייה יתקשו ללכת בקצב מהיר של 6 קמ"ש ומעלה. לפיכך הדופק במקרה זה נמוך יחסית וההשפעה על ההוצאה הקלורית ושיפור הכושר הגופני ובמיוחד סבולת לב ריאה נמוך יותר.
    4. במידה וישנה מטרת אימון ספורטיבית הרי יש לבצע ריצה ולא הליכה.
    5. חילוף החומרים - בריצה במיוחד בדופק גבוה ההשפעה על חילוף החומרים גבוהה משמעותית מאשר הליכה. עוד יתרון לריצה במקרה זה.
    6. חשוב לציין שריצה לא מתאימה לכולם- כבדי משקל, חולי לב, יתר לחץ דם, בעיות מפרקים מסוימות, נשים עם בעיות של צניחת אגן, נשים בהיריון לא מאומנות, ילדים (לא מרחקים ארוכים - אלא רק קצרים) ועוד.

בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לטעמי הליכה משעממת ולא

ירון60
    20/07/2010

נותנת הרגשה של מאמץ או תועלת, בקושי מזיעים קצת.. למזלי אני רזה ובכושר לא רע ורץ מסלול של 7 ק"מ בקצב לא איטי במשך 3/4 שעה. אני עושה זאת פעמיים בשבוע, ובימים חמים אלה מזיע כמו חמור, אך מרגיש שאני עדיין בכושר טוב. כמובן לא מעשן..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו