מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אימון בביתסטודנט22/07/2010
שלום.
אני מתאמן כבר כמעט שנה, עדיין ברמת המתחילים. מכיוון שאני לא הולך לחדר כושר ואין כל כך הרבה מקום בבית, אני משתמש רק במשקוליות- 6,5 ק"ג, 8 ק"ג, 10 ו-12. השאלה היא, האם בכלל אפשרי להעלות מסה של לפחות 5 קילו שריר ע"י משקולות כאלה? שמתי לב לשינויים בגוף, אבל הוספתי בקושי קילו(כנראה שגם רזיתי מעט).
בעניין האוכל: אני שוקל 51 קילו(גובה 165), מהי כמות החלבון המינימלית בשביל אחד כמוני(וכמות הקלוריות בכלל), לשם גדילה? אין לי בעיה גם להוסיף קצת שומן, ורק שתהיה גדילה בשריר.
מתאמן 3-4 פעמים בשבוע, כ-30 דקות אנארובי כל פעם.
-ועוד משהו: אם התאמנתי היום, ואחרי 48 שעות עדיין כואבים הידיים או חזה, האם זה אומר, שלא כדאי בינתיים לגעת בקבוצת שרירים זו, ולתת לה מנוחה, או שניתן להיתעלם מהכאב, אם הוא לא מגביל אותי?
בן 28.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לסטודנט
ד''ר איתי זיו22/07/2010הערותי...
1. ללא עומס מתאים תתקשה להעלות מסת שריר. לפיכך אם ברשתוך רק משקולות קלות ייחסית ממליץ על מגוון תרגילים בנוסף עם משקל גוף. שכיבות סמיכה, מתח, תרגילים לבטן וכדומה.
2. מספר החזרות שעליך לבצע על מנת מסת שריר הנם במממוצע 20-6 בעומס גבוה כך שבחזרות האחרונות בכל סט אינך מסוגל לבצע חזרה נוספת אחת.
3. מומלץ לבצע אימון כוח אחת ליומיים באמצעים ובאופן המתואר. לפיכך 3 פעמים בשבוע יספקו תוצאות טובות במידה והאימונים איכותיים והתזונה מתאימה.
4. קילו שריר נטו ניתן להעלות ב- 4 חודשים בממוצע. עלייה של קילוגרמים נוספים הם מרכיבים נוספים כמו שומן, למשל.
5. במקרה של כאבי שרירים מאוחרים ממליץ לבצע תרגילים אחרים בהם אינך חש בכאבים. ברם ניתן להמתין עוד יום אחד על מנת שהכאבים יחלפו. לאחר מספר אימונים לא אמורים להיות כאבים.
6. כמות החלבון המומלצת משתנה ממתאמן למתאמן ותלויה בפרמטרים רבים כמו: משקל המתאמן, מטרות האימון, מספר האימונים בשבוע, סוג האימון, גנטיקה ועוד. ההמלצה בקווים כלליים עשויה להיות 30-15 גרם בכל מנת חלבון אך אין להסיק מכך שזו הכמות המומלצת עבורך. ממליץ שתשאל גם בפורום תזונת ספורט.
7. מצי שתבנה תוכנית מסודרת של אימון אירובי ואימון אנאירובי על מנת להתקדם כהלכה.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך...
סטודנט22/07/2010תודה, איתי, על התשובה המפורטת.
כמובן שאני עושה גם תרגילי גוף(כמו שכיבות סמיכה 12X3 או מתח 15-18 פעם מדי כמה ימים...).
הכאבים אצלי הם רק אחרי פעילות לא שגרתית או מספר חזרות רב יותר. תוך יומיים זה נעלם, לרב.
משקלי הוא 51, הבנתי שיש לצרוך לפחות 1.5 גרם לקילו,- האם באמת זה הכרחי? כמה זמן אמור לעבור בין מנה למנה, והאם ניתן, אם יותר נוח לי ככה, לאכול כל שעתיים 10 גרם חלבון 6-7 פעמים ביום, או שתמיד כדאי 15-30?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)