שאלות שמטרידות אותי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלות שמטרידות אותי
    בן
    23/07/2010

שלום,

אני מתאמן בחדר כושר כ-3-4 פעמים בשבוע עם תוכנית אימון.

אני רץ כחצי שעה על ההליכון (מהירות 11 קמ"ש שיפוע 8 מעלות) ורק לאחר מכן הולך להתאמן אימון כוח.

רציתי לדעת האם הריצה במשך כחצי שעה פוגעת לי במסת השריר? אני אוכל צהריים, שעתיים אחרי מתחיל לרוץ עם ההליכון ואחרי הריצה אוכל חטיף אנרגיה. אחר כך אני פונה למכשירים ולמשקולות.
    רציתי לדעת האם הריצה פוגעת לי בגדילה של השרירים? אפילו אם אני מקפיד על מאזן קלורי חיובי וכמות חלבון מספיקה?

שאלה נוספת: אם אני מקפיד על מאזן קלורי חיובי גם ביום שאני לא מתאמן, כלומר אני אוכל יותר ממה שאני צריך ביום מנוחה, האם תהיה גדילה של שריר או שעודף הקלוריות יילך לשומנים? כי הרי בימי המנוחה אין גירוי לשרירים..

תודה, מצפה לתשובות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלות שמטרידות אותי

הוספת תגובה

• לבן

ד''ר איתי זיו
    24/07/2010

הערותי...
    1. חשוב לדעת באיזה דופק הנך מבצע את הפעילות האירובית. מהי מטרת האימון העיקרית?
    במידה ואינך מעונייין בפיתוח גוף אין בעיה בהיקף הריצה שציינת. במידה והנך מעוניין בפיתוח גוף חשוב לדעת באיזה דופק מתבצעת הפעילות האירובית ולבצעה בקצב של 70-60% מהדופק המרבי. למרבית המתאמנים הדבר לא רלבנטי מכיוון שהנם מעוניינים בשיפור כושר גופני כללי ואף מידה מסויימת של מסת שריר אך לא פיתוח גוף.
    2. על פניו נארה שהנך מקפיד על התזונה כך שהנך מפחית התהליכים הקטבוליים לאחר האימון. בהקשר לכך גם ביום שלא מתאמנים במידה והנך מעוניין להעלות מסת שריר עליך להיות במאזן קלוריות חיובי אחרת תתקשה להתקדם.
    3. מציע להתייעץ עם איש מקצוע בתחום התזונה.
    בהצלחה רבה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו