מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שילוב שחייה אימון כושר וריצהירין24/07/2010
ניתן לשלב שחייה ריצה ואימון כושר באימון אחד?
אני יודע שריצה פוגעת במסת שריר ולכן אפשר לשלב ריצה של כ10 דקות (נכון?)
ומה בנוגע לשחייה?
האם בכלל יש הבדל בין אימון כושר לשחייה במטרה לחזק את השרירים? יש לי בעיות בגב ורופא המליץ לי לשחות על מנת לחזק את השרירים, אם אני כבר עושה אימון כושר שעובד גם על שרירי הגב, האם יש צורך גם בשחייה?
תודה רבה לעונים, אם יש לכם תשובה רק לחלק מהשאלות זה גם יעזור מאוד :)
אגב, אני בן 16, אם זה משפיע על התשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לירין
ד''ר איתי זיו24/07/2010הערותי...
1. ניתן לשלב שחייה ואימון כוח או כושר גופני באותו אימון. אין בעיה כלל. העניין הנו מטרת האימון. אם מטרתך הנה שיפור כושר גופני כללי, הרזיה וכדומה - מצוין.
2. ריצה אינה פוגעת במסת השריר. אימון אירובי ממושך עשוי להיות פחות אפקטיבי שמטרת האימון הנה העלאת מסת שריר אך מדובר בהיקפים ועצימות רבים במיוחד. לפיכך תתאמן ללא חשש כלל.
3.שחייה מטרתה אינה חיזוק שרירים אלא שיפור סבולת לב ריאה. חיזוק שרירים יש לבצע באמצעות אימונים מתאימים - אימון משקולות, יוגה - סוגים משוימים וכדומה.
4. בעיות גב - דווקא שחייה לא תמיד מומלצת. מדובר במיתוס די שכיח ששחייה הנה הפעילות המתאימה. תלוי באיזו בעיית גב מדובר, מה סגנון השחייה, מיומנות השוחה ועוד. חשוב להיות ערים לכאבים ואם אין כאבים במהלך הפעילות לא צפויה להיות בעיה. חשוב רק לזכור שבסגנון חזה העומס על מפרק הברך ועמוד שדרה צווארי גבוה יחסית ולא מתאים לכולם.ך סובל מעודף משקל אך אם כן שחייה אינה הפעילות המומלצת במיוחד בשך הרעב הרב לאחר הפעילות - במיוחד במים קרירים.
בהצלחה
5. לא מצוין אם הנ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"ר זיו
ירין26/07/2010תודה רבה על התשובה,
בנוגע לשחייה, הכוונה היתה לשחיית חתירה. היו לי כאבים בגב למשל אחרי נגינה בגיטרה והלכתי לרופא גב שאמר לי שיש חשש לעקמת, הוא אמר ששחיית חתירה תחזק את שריר הגב ותפתור את המצב.
אגב, הוא גם אמר שצריך לשחות כמות של כ 20 בריכות אבל אני עדיין לא בכושר המתאים.
ההמלצה שלו נכונה?
ואם זאת מטרה עדיין שילוב אימון כושר במכון ( משקולות וכו'.. ) לא מהווה בעיה?
את ההערה מס' 5 לא השלמת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתיקונים
ירין26/07/2010השאלה בסוף היתה - אם אימון כושר במכון עם משקולות וכו'.. בשילוב עם שחייה לא יפגע במטרה לחזק את הגב, בהנחה שהיא נכונה בכלל
קראתי את ההודעה שוב והבנתי מה רשמת בהערה מס' 5 (פשוט זה התערבב בהודעה) ואני לא סובל מעודף משקל, ההפך.. מתת משקל, אז זה בעצם דבר טוב :?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)