מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לד"ר זיוצביקה31/07/2010
ד"ר זיו מה שלומך ?
האם תוכל בבקשה לסייע לי בפתרון השאלה הבאה?
-מהו חסרונו הבולט של פרפר בשכיבה על ספסל מאוזן עם משקולות יד ,
לעומת לחיצת חזה עם מוט חופשי על ספסל מאוזן גם כן?
אני מודה לך על ההקשבה.
צביקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לצביקה
ד''ר איתי זיו06/08/2010הערותי...
1. פרפר הנו תרגיל מבודד ומפרק המרפק אינו פועל בו בתנועה אלא בייצוב. שרירי כופפי ופושטי המרפק פועלי על מנת לייצב את מפרק המרפק.
2. המשקל שניתן להרים בתרגיל הפרפר הנו נמוך משמעותית בתרגיל זה לעומת לחיצת חזה בשכיה עם מוט מסיבות שונות: מעורבות מפרק המרפק בלחיצת החזה, זרוע המשא (המרחק ממומנט ההתנגדות למפרק הפעיל), ועוד. לעובדה זו השלכות רבות על היכולת לגייס יחידות מוטוריות רבות יותר, לגייס כוח ועוד.
3. בתרגיל הפרפר העומס המופעל על הכתף בעת הורדת הידיים לכיוון הקרקע - השלב האקצנטרי בתרגיל גבוה במיוחד ויש לבצע תרגיל זה בזהירות על מנת לא להעלות את הפוטנציאל לפציעה במפרק הכתף.
4. לא מדויק לומר שביצוע תרגיל הפרפר הנו לא מומלץ או חיסרון. מדובר בשני תרגילים שונים לאותה קבוצת שרירים.
5. בעת שמבצעים מספר תרגילים לשרירי החזה קשה לבצע רק תרגילים מורכבים מכיוון שקבוצת פושטי המרפק מהווה בדרך כלל גורם מגביל תנועה והדבר מתבטא בכך שפושטי המרפק מתעייפים ולא מאפשרים לבצע את התנועה /התרגיל כהלכה. לפיכך מומלץ לשלב גם תרגילים מבודדים. במקרה זה - פרפר.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדר זיו ,תודה רבה על תשובתך ,צביקה
צביקה15/08/2010ושוב תודה !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)









